Anlık Bildirim

Facebook, Instagram ve WhatsApp'a ücretli özellikler geliyor

Reklam gelirleri Apple'ın gizlilik değişiklikleri ve dijital reklam harcamalarındaki düşüş nedeniyle sekteye uğrayan Meta, sosyal uygulamalarına daha fazla ücretli özellik eklemeye hazırlanıyor.

Facebook, Instagram ve WhatsApp'a ücretli özellikler geliyor Tam Boyutta Gör

Meta'nın reklam gelirleri ekonomik gerileme yüzünden daha az harcama yapılması ve Apple'ın iOS işletim sisteminde uyguladığı reklam izleme odaklı gizlilik politikası değişiklikleri nedeniyle ağır bir darbe aldı. Şirket durumu düzeltmek için yeni para kazanma yolları arıyor.

Yayınlanan yeni bir rapora göre Meta kaybedilen reklam gelirlerini telafi etmek amacıyla Facebook, Instagram ve WhatsApp platformlarına daha fazla ücretli özellik eklemeyi düşünüyor. Şirket uygulamalarında ücretli deneyimler oluşturmak üzere bir ekip görevlendirilecek.

Facebook, Instagram ve WhatsApp'a ücretli özellikler geliyor Tam Boyutta Gör

"Yeni Para Kazanma Deneyimleri"

Yeni bölüm Meta'nın her biri milyarlarca kullanıcıya sahip sosyal uygulamalarında ücretli özellikler oluşturmaya yönelik ilk ciddi girişim olarak öne çıkıyor. New Monetization Experiences (Yeni Para Kazanma Deneyimleri) isimli grup daha önce Meta'nın araştırma ekibinin başında bulunan Pratiti Raychoudhury tarafından yönetilecek.

Meta yöneticisi John Hegeman konuyla ilgili yaptığı açıklamada "İnsanların para ödemeye istekli olacakları ve ödemekten heyecan duyacakları yeni tür ürünler, özellikler ve deneyimler oluşturmak için fırsatlar gördüğümüzü düşünüyorum" dedi. Deneyimli yönetici şirketin hala reklam işini büyütmeye kararlı olduğunu vurguladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11659 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook, instagram ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim