Anlık Bildirim

Facebook Türkiye yetkilisinden enteresan açıklama: "Yalan haberleri kaldırmıyoruz"

Facebook'un, yeni adıyla Meta'nın Türkiye Direktörü Azzam Alameddin, yalan haberleri veya dezenforasyonları kaldırmadıklarını, görüntülemesini azalttıklarını ve bilgilendirdiklerini söyledi.

Facebook Türkiye yetkilisi: 'Yalan haberleri kaldırmıyoruz' Tam Boyutta Gör

Sosyal medya platformlarının gelişmesi erişilebilirliğin kolaylaşması ile birlikte birçok insan sosyal medyaya girmiş durumda. Haliyle insanın olduğu her platformda olduğu gibi sosyal medyada da işleyişi kötüye kullanan birçok insan bulunuyor. Uzun bir zamandır da bu tarz platformların en büyük sorunu asılsız haberler. Geçtiğimiz günlerde de Facebook'un Türkiye yetkililerinden enteresan bir açıklama geldi.

"Yalan haberleri kaldırmıyoruz"

Özellikle Facebook yalan haberler konusunda bir hayli önde olan bir platform. Ancak son dönemde Facebook'un ya da yeni ismi ile Meta'nın üzerine çalıştığı bir konu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Geçtiğimiz günlerde de Meta'nın Türkiye Direktörü Azzam Alameddin ve Facebook Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikaları Direktörü Sezen Yeşil'den konu ile ilgili bir açıklama geldi.

NTV'nin haberine göre ilk kez Dijital Mecralar Komisyonu'na katılan Azzam Alameddin, "Bizler sorumlu inovasyon yapmaya çalışıyoruz platformun dürüstlüğü bizim için en önemli ilkedir." açıklamasında bulundu. 

Facebook Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikaları Direktörü Sezen Yeşil ise "Dezenformasyonla mücadeleyi çok önemli buluyoruz kaldır, azalt ve bilgilendir yaklaşımı yürütüyoruz. Asılsız haber varsa dezenformasyona karar verilmişse bu haberi kaldırmıyoruz görünürlülüğünü azaltıyoruz. İnsanları bu konuda bilgilendiriyoruz."" dedi. Facebook'un kendi sitesi üzerinde asılsız haberlerin nasıl tespit edilebileceğine dair detaylı bir bilgilendirme yazısı bulununuyor. Dilerseniz buradan yazıyı inceleyebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim