Anlık Bildirim

Fas’ın satın alacağı TB-2 Bayraktar SİHA’lara ait optik sistem tedariki Kanada’dan yapılacak

Fas'ın Türkiye'den satın alacağının iddia edildiği 13 adet TB-2 Bayraktar SİHA'ya ait optik sistemlerin tedarikçisi Kanada olacak. Kanada, aynı sistemler için Türkiye'ye ambargo uygulamıştı.

Fas’ın satın alacağı TB-2 Bayraktar SİHA’lara ait optik sistem tedariki Kanada’dan yapılacak Tam Boyutta Gör
Nisan ayı içinde, Kuzey Afrika ülkesi Fas’ın muharebe sahasında rüştünü ispat etmiş ve ülkemiz savunma sanayi şirketlerinden olan Baykar Savunma tarafından geliştirilen Bayraktar TB-2 SİHA’lardan 13 adet satın alacağı gündeme gelmişti.

TB-2’ler ve bunların yer kontrol istasyonlarına ilaveten yeteri kadar mühimmat da alacağı iddia edilen Fas’ın söz konusu tedariki için yeni bir haber daha gündeme düştü. Arap medyası kaynaklı paylaşıma göre Kuzey Afrika ülkesi TB-2’lerde kullanacağı elektro optik sistemleri Kanada’dan satın alacak. Bunların başında da daha önce TSK bünyesinde kullanılan ancak Kanada’nın Türkiye’ye uyguladığı ambargo neticesinde satışına son verilen WESCAM kameraları geliyor.

TB-2 Bayraktar’ların ağırlıklı olarak kullanıldığı ve Azerbaycan ordusunun Ermenistan kuvvetlerine karşı zafer elde ettiği Dağlık Karabağ mücadelesi sonrası ihracatı durduran Kanada, hatırlanacağı üzere 12 Nisan tarihi itibariyle Türkiye’ye olan askeri teknoloji ihracatı iznini iptal etmişti.

Fas’ın satın alacağı TB-2 Bayraktar SİHA’lara ait optik sistem tedariki Kanada’dan yapılacak

Kanada Dışişleri Bakanı Marc Garneau, “Türkiye’ye ihraç edilen Kanada teknolojisinin Dağlık Karabağ’da kullanıldığına dair kanıtların incelenmesinin ardından, 2020 sonbaharında askıya alınan izinlerin iptalini duyuruyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Yerlisini yaptık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanada'nın geçtiğimiz yıl ekim ayında ihracata ara vermesi üzerine ise “Azerbaycanlı kardeşlerimize verdiğimiz destek sebebiyle, İHA’larımızın bazılarında kullandığımız kameraya maalesef Kanada ambargo uyguladı. Biz, ASELSAN’da yerlisini ürettik. İHA’larımıza taktık, yolumuza devam ettik. Bununla da kalmadık, aynı kameraların daha iyisini yapmak için projeyi başlattık.” sözlerini sarf etmişti.

Fas’ın satın alacağı TB-2 Bayraktar SİHA’lara ait optik sistem tedariki Kanada’dan yapılacak

TB-2 Bayraktar’ların satın alınması kapsamında Fas basınında “Fas’ın, Cezayir’e karşı askeri güç dengesinde yerini daha da sağlamlaştıran eşi görülmemiş bir satın alma” ifadeleri yer almıştı.

Kanada’nın Türkiye’ye satmaktan vaz geçip Fas’a vereceği elektro optik sistemlerin ne şartlar altında kullanılacağını ve Kuzey Amerika ülkesinin ileriki süreçte Fas’a da benzer yaptırımlar uygulayıp uygulamayacağı hep birlikte göreceğiz.

Kaynakça https://www.c4defence.com/fas-bayraktar-tb-2lerin-optigini-kanadadan-alacak/ https://www.savunmasanayist.com/fastan-bayraktar-tb2-siha-siparisi/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16373 kez okundu.
9 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, iha ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim