Anlık Bildirim

FDA kurumu akıllı insülin kalemi kapağını onayladı

Bigfoot Unity kurumu tarafından geliştirilen akıllı kalem kapağı ile gereksinim duyulan insülin dozu ayarlanabilecek. Yeni kapak FDA kurumu tarafından 12 yaş ve üzeri kişiler için onaylandı.

FDA kurumu akıllı insülin kalemi kapağını onayladı Tam Boyutta Gör

Bütün Dünya’da milyonlarca kişi diyabet hastası olmakla birlikte yine milyonlarca insan kan şekerini regüle etmek ve dengede tutmak için her gün insülin kullanıyor. Şimdi ise The Food and Drug Administration yani FDA kurumu insülin kalemlerinde kullanılanilecek akıllı kalem kapağına onay verdi.

Bigfoot Unity kurumu tarafından geliştirilen akıllı kalem kapağı ile gereksinim duyulan insülin dozu ayarlanabilecek.

FDA

FDA kurumu akıllı insülin kalemi kapağını onayladı Tam Boyutta Gör

Yeni kapak 12 yaş ve üzeri kişilerin kullanımı için onaylanmakla birlikte firma yetkililerinin açıklamalarına göre kapak; Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan birçok insülin kalemiyle de uyumlu.

Son olarak kalemin günlük olarak kullanıcılara uyarı verdiğini, kaçırılan dozları hatırlattığını ve glukoz düzeyinin 55mg/dl altına indiği durumlarda kullanıcılara uyarı verdiğini ekleyelim.

Yeni akıllı kapaktaki veriler ise bulut sürücüye aktarılabiliyor ve akıllı telefon uygulaması ile takip edilebiliyor. Gerekli durumlarda ise ilgili verilere hekimler de erişip kullanıcının kayıtlarını görebiliyor.

Yeni araştırma yayımlandı.

Kaynakça https://interestingengineering.com/new-smart-insulin-pen-cap-system-for-diabetes-just-got-fda-approval https://www.engadget.com/fda-bigfoot-unity-smart-cap-insulin-pens-162542737.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim