Anlık Bildirim

Yanan Felicity Ace gemisi kurtarılamadı: 4.000 lüks otomobil soğuk sulara gömüldü

İçinde Volkswagen, Porsche, Audi ve Bentley de dahil olmak üzere çok sayıda lüks otomobilin bulunduğı Felicity Ace gemisi Atlantik Okyanusu'nda battı. Yanan gemi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Felicity Ace gemisi 4.000 lüks otomobille birlikte battı Tam Boyutta Gör

Volkswagen Grubu'na ait 4.000 lüks otomobilin yüklü olduğu Felicity Ace isimli kargo gemisi Atlantik Okyanusu'nda battı. Dev kuru yük gemisi 16 Şubat tarihinde Portekiz'in Azor Adaları yakınlarında alev almış ve 22 kişilik mürettebat ekibi cankurtaran botlarıyla tahliye edilmişti.

Yanan Felicity Ace gemisi iki hafta sonra Azor Adaları'ndan yaklaşık 400 km uzakta battı. Kurtarma ekiplerinin Panama bandıralı 200 metre uzunluğundaki gemiyi kontrol altına alma girişimleri başarısızlıkla sonuçlandı. Felicity Ace taşıdığı lüks otomobillerle birlikte okyanusun soğuk sularına gömüldü.

Felicity Ace gemisi 4.000 lüks otomobille birlikte battı Tam Boyutta Gör

Yangına lityum iyon piller mi neden oldu?

Bloomberg'in haberine göre gemideki yangın bir haftadan fazla sürdü. Felicity Ace'de Lamborghini Huracan, Aventador ve Urus; Volkswagen Golf R, Golf GTI, Arteon ve ID.4 ile birlikte Porsche, Bentley ve Audi markalarına ait 4.000 otomobil bulunuyordu. Batan araçların toplam değerinin 401 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

Yangının çıkış nedeni henüz kesin olarak belirlenemedi. Ancak bu konuda bazı iddialar var. Gemide yüklü yüzlerce elektrikli araçtan birinin bataryasının kendiliğinden alev aldığı söyleniyor. Lityum iyon pillerin söndürülmesinde su etkili bir çözüm olmadığı için yangının yayılmasını durdurmak mümkün olmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5067 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volkswagen, Felicity Ace ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim