Anlık Bildirim

Fiat Chrysler ve PSA birleşme için masaya oturdu: 50 milyar dolarlık yeni bir şirket kurulabilir

Otomotiv sektörünün iki dev temsilcisi birleşme görüşmeleri için masaya oturduğunu onayladı. FCA ve PSA'nın masadan anlaşarak kalkması halinde 50 milyar dolarlık yeni bir şirket ortaya çıkacak.

Fiat Chrysler ve PSA birleşme için masaya oturdu: 50 milyar dolarlık yeni bir şirket kurulabilir

Geçtiğimiz aylarda Renault’a yüzde 50/50 ortaklık teklifi götüren Fiat Chrysler, yapılan uzun görüşmeler sonucu Fransa’daki siyasi koşulları sebep göstererek teklifini geri çekmişti. Şimdi de Fiat Chrysler ve PSA ortaklığı gündemde.

Fransız otomotiv devi PSA’nın Fiat Chrysler ile yapılacak bir anlaşmaya sıcak baktığı bundan aylar önce konuşuluyordu. Bugün Reuters tarafından yapılan haberde iki dev şirketin birleşme görüşmelerine başladığı belirtildi. Fiat Chrysler ve PSA arasındaki görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde yaklaşık 50 milyar dolar büyüklükte bir şirketin ortaya çıkacağı ifade edildi.

Fiat Chrysler ve PSA’nın birleşmesi halinde PSA CEO’su Carlos Taraves’in görevini yeni firmada da devam ettireceği ifade edildi. Ayrıca Fiat Chrysler Yönetim Kurulu Başkanı John Elkann da yeni firmada kendi görevine devam edecek. Tabii ki bunlar iki dev şirketin oturduğu masada değerlendirilen seçenekler. Henüz bir anlaşma sağlanmadığı için görüşmelerden daha farklı bir sonucun da çıkması mümkün.

İki şirketin de ortaklık görüşmelerini onaylamasının ardından Fiat Chrysler hisselerinde ciddi bir artış yaşandı. Eğer anlaşma sağlanırsa, elektrikli araç teknolojilerine geçişte ve emisyon standartlarına uymakta sorun yaşayan Fiat Chrysler için yeni bir soluk olacak. Zira şirket Avrupa’daki katı emisyon kurallarına uyum gösterebilmek için elektrikli araç üreticisi Tesla ile anlaşmak zorunda kalmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3516 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
psa ve fca ortaklığı, fiat ve peugeot birleşiyor mu ve
2 etiket daha ortaklık yeni şirket
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim