Anlık Bildirim

AMD'nin, Nvidia DLSS'e cevabı olan FidelityFX Super Resolution çıkışını yaptı: İlk resmi sonuçlar paylaşıldı

AMD'nin Nvidia'nın DLSS teknolojisine verdiği yanıt olan FidelityFX Super Resolution (FSR) teknolojisi çıkışını yaptı. İlk resmi test sonuçları da paylaşıldı.

FidelityFX Super Resolution çıkışını yaptı Tam Boyutta Gör

Oyun sektörünün son dönemlerinde bildiğiniz gibi ışın izleme ve Nvidia'nın DLSS teknoloji bir hayli konuşuldu ve sevildi. Özellikle DLSS teknolojisinin bir hayli önemli olduğunu söylemek gerek. AMD de bu konu için bir cevap üzerinde bir süredir çalışıyordu: FidelityFX Super Resolution (FSR). 

Daha önceden de açıklandığı gibi FidelityFX Super Resolution bugünden itibaren kullanıma açılmış durumda. Birkaç gün önce sızdırıldığı gibi şu anda 7 farklı oyunda FSR desteği bulunuyor. Ancak ilerleyen süreçte Resident Evil Village, Far Cry 6 ve DOTA 2 gibi popüler oyunlara da bu desteğin eklenmesi beleniyor. Ayrıca 40'dan fazla oyun geliştiricisi ile de birlikte çalışıyor AMD. Şu anda desteklenen oyunlar şöyle:

  • 22 Racing Series
  • Anno 1800
  • Evil Genius 2
  • Godfall
  • Kingshunt
  • Terminator: Resistance 
  • The Riftbreaker

4K'da "Performans" Modu Aktifken 2.4 Kat Daha Yüksek Performans

100’den fazla AMD işlemci ve GPU’ya geniş destek sunan FSR, seçili oyunlarda doğal çözünürlükle karşılaştırıldığında 4K çözünürlükte “Performans” modunda 2.4 kat daha yüksek performans sunuyor. AMD FSR, oyuncuların görüntü kalitesi ve performans arasındaki dengeyi ayarlamalarına imkân tanımak için Ultra Kalite, Kalite, Dengeli ve Performans gibi dört kalite ayarı sunuyor.

Yeni ve eski oyunlara kolay entegre edilebilen AMD FSR, DirectX® 11, 12 ve Vulkan® API’leri tarafından destekleniyor. Birçok APU ve grafik donanımını destekleyen FSR, AMD Radeon™ RX 5000 ve Radeon RX 6000 serisi grafik kartları ve mobil grafik işlem üniteleri için optimize edilmesinin yanında AMD Radeon RX 500 serisi, Radeon RX 480/470/460, Radeon RX Vega serisi grafik kartlarında, tüm Radeon grafikli AMD Ryzen İşlemciler ve çeşitli rakip grafik ürünlerinde de desteklenmektedir. 

AMD'nin paylaştığı ilk resmi sonuçları aşağıdaki galeri bölümünde bulabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11558 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, FidelityFX Super Resolution ve
2 etiket daha amd Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim