Anlık Bildirim

Ford, yeni pickup modeli Maverick'i tanıttı: Hibrit sistem ve akılcı çözümler

Ford Ranger'dan daha küçük boyutlarıyla pickup ailesinin en küçüğü olarak tanıtılan 2022 Ford Maverick, standart olarak hibrit sistemle sunuluyor. İşte 2022 Ford Maverick tasarımı ve özellikleri:

2022 ford maverick ön tasarım Tam Boyutta Gör

ABD'de kompakt pickup pazarı şu sıralar biraz hareketli. Hyundai'nin Santa Cruz modelini tanıtmasının ardından Ford da yeni Maverick ile karşımızda. Monokok gövdeye sahip kompakt bir pickup olan 2022 Ford Maverick, akılcı çözümler sunuyor.

2022 Ford Maverick neler sunuyor?

Bronco Sport ile aynı şasiyi kullanan 2022 Ford Maverick, hibrit sisteminden mütevellit pazarın yakıt verimliliği en yüksek pickup modeli olma iddiası taşıyor. 5072 mm uzunluğa ve 1745 mm yüksekliğe sahip olan model, böylelikle ağabeyi Ranger'dan 282 mm daha kısa ve 53 mm daha yere yakın olarak karşımıza çıkıyor. Bu da onu ailenin şimdiye kadarki en küçük üyesi yapıyor.

Kompakt pickup, standart olarak hibrit sistemle sunuluyor. Söz konusu sistemde 162 beygirlik Atkinson çevrimli dört silindirli ünite ve 126 beygirlik bir elektrik motoru kombine edilmiş. Toplamda 191 beygir güç açığa çıkarken, üretilen güç ve tork CVT vasıtasıyla ön tekerleklere aktarılıyor. Ford'un belirttiğine göre Maverick tek depoyla 805 kilometre menzil sunuyor. Yük taşıma kapasitesi 680 kg olan 2022 Ford Maverick'in çekme kapasitesi de 907 kg.

2022 ford maverick arka tasarım Tam Boyutta Gör

Daha güçlü ve daha kabiliyetli bir versiyon isteyenler için 2.0 litre EcoBoost devreye giriyor. 250 beygir güç ve 375 Nm tork üreten motor 8 ileri otomatik şanzımanla kombine edilmiş. Standart olarak önden çekişli olarak sunulan bu versiyonda dört tekerlekten çekiş opsiyonu da mevcut. Maverick 2.0 EcoBoost, opsiyon olarak sunulan Tow Package ile birlikte 1814 kg çekme kapasitesine ulaşıyor.

Çift kabinli gövdeye sahip 2022 Ford Maverick'in kasası 1.37 metre (kapağı açınca 1.82 metre) uzunluğa sahip. ABD'li marka, Flexbed olarak adlandırdığı bu kasanın şimdiye kadar tasarladığı en yenilikçi pickup kasası olduğunu belirtiyor. Zira söz konusu alanda 110V güç çıkışları, iki adet 12V güç çıkışı, çeşitli bağlantı noktaları ve cepler gibi birçok çözüm sunuluyor. LED kasa aydınlatması gibi aksesuarların da eklenebildiği alanda kasanın açık ve yarı açık pozisyonlarda kullanılabilmesi de fazladan kolaylık sağlıyor.

İç tasarım ve depolama çözümleri

2022 Ford Maverick'in iç mekanında da 8 inç ekrana, Apple CarPlay ve Android Auto desteğine sahip bilgi-eğlence sistemi bulunuyor. Ford'un SYNC3 sistemi, FordPass Connect, modem ve 10 cihaza kadar WiFi desteği de bu alanda yer alacak özelliklerden. Müşteriler bu sayede akıllı telefon vasıtasıyla aracını bulabilecek, yakıt seviyesini kontrol edebilecek, kapıların kilidini açıp kapatabilecek ve motoru çalıştırabilecekler.

2022 ford maverick iç tasarım Tam Boyutta Gör

Ford, yeni Maverick'in iç mekanında da depolama için farklı çözümler sunuyor. Örneğin arka koltukların altında eşyaların taşınabileceği bir saklama alanı yer alıyor. Öte yandan kapı içlerinde 1 litrelik şişelerin, tablet veya dizüstü bilgiyasarların saklanabileceği cepler bulunuyor.

Ford Maverick, ilerleyen aylarda XL, XLT ve Lariat isimli donanım seviyeleriyle satışa sunulacak. Bunun yanı sıra dört tekerlekten çekişli versiyonlarda FX-4 Off-Road paketi de tercih edilebilecek. Kompakt pickup'ın ABD'deki fiyatı 20 bin dolardan başlıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim