Anlık Bildirim

Kripto para dolandırıcılarına büyük ceza

Frosties NFT projesi ile büyük bir yatırım toplayan iki girişimci projeyi batırıp kaçtı ancak kanundan kaçamadı. İki kafadara 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor. 

NFT Tam Boyutta Gör

Kripto para dünyasında bir proje için para toplayıp sonra da ortadan kaybolan yani rug-pull denilen çok fazla olaya şahitlik ediyoruz. En azından artık bu tarz dolandırıcılardan hesap sorulabiliyor.

Frosties NFT dolandırıcılarına dava

Geçtiğimiz dönemde büyük vaatlerle Frosties NFT koleksiyonu satışa çıkmış ve 1.1 milyon dolarlık para toplanmıştı. Ne var ki Ethan Nguyen ve Andre Llacuna hemen sonrasında projeyi iptal ederek ortadan kaybolmuştu. Haliyle NFT koleksiyonunun değeri de sıfırlanmıştı.

Adalet Bakanlığı işin peşini bırakmadı ve iki kafadarı Los Angeles kentinde göz altına aldı. Kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamalarında bulunulan sanıklar için 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Adalet Bakanlığı bünyesinde kurulan kripto para ekibi yeni yıl ile birlikte kripto para projelerini mercek altına aldı. Ajan Thomas Fattorusso piyasayı yakından izlediklerini ve bu tür piramit şemalara izin vermeyeceklerini belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim