Anlık Bildirim

G7 ülkeleri iklim krizine karşı anlaşmaya varmaya çalıştı

Geçtiğimiz günlerde G7 ülkeleri küresel çapta etki gösteren iklim krizine karşı yapılabilecekler için bir araya geldi. Genel bir anlaşma var gibi gözükse de detaylarda anlaşılamadı.

G7 ülkeleri iklim krizine karşı anlaşmaya varmaya çalıştı Tam Boyutta Gör

Dünyanın en büyük yedi ulusal ekonomisinin liderleri hafta sonu İngiltere'nin Cornwall kentinde yaptıkları zirvede iklim değişikliğini ele almak için taahhütlerde bulundular. Hem karada hem de denizde G7 ülkeleri gelecek yılın sonuna kadar kömür projeleri için uluslararası finansmanı sonra erdirmeyi ve on yılın sonuna kadar dominant bir şekilde karbondan arındırılmış olarak elektrik sektörüne ulaşmayı kabul etti. Ancak kömür yakmayı durduracakları bir tarihte de anlaşamadılar. Almanya ve Kanada iklim değişikliğiyle mücadele için gelişmekte olan ülkelere destek sözü verirken, eleştirmenler büyük ülkelerin 2020 yılına kadar 100 milyar dolar sağlama gibi gecikmiş bir hedefe ulaşmaktan hala çok uzak olduğuna dikkat çekti. 

Zirvenin son gününde G7 liderleri, Çin'in Kuşak ve Yol (Belt and Road) projesine karşı Dünya İçin Daha İyisini İnşa Et (B3W) girişimini başlattı. Ancak bu girişimin nasıl finanse edileceği ve neleri içereceği konusunda net bir anlaşmaya varılmadı. Ayrıca elektrikli araçlara geçişi hızlandırma sözü verdiler liderler ancak kesin hedef tarihi belirleme konusunda yine geri adım atıldı. Bu arada ekoloji aktivisti Greta Thunberg attığı tweet ile iklim krizi tırmanışa geçerken bir G7 zirvesinin bir fantazi olduğunu ve liderlerin yalnızca içi boş fikirlerini ifade etmekten başka bir şey yapmadığı paylaştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim