Anlık Bildirim

Galaxy S20 sahiplerine şok: Telefoto sensör aslında geniş açılı sensör

Galaxy S20 ve Galaxy S20+ modellerinde 3x melez yakınlaştırma yapabilen 64MP çözünürlüğünde telefoto sensörün aslında geniş açılı olduğu, yazılım tabanlı yakınlaştırma yaptığı tespit edilmiş.

Galaxy S20 sahiplerine şok: Telefoto sensör aslında geniş açılı sensör Tam Boyutta Gör

Teknolojik ürünlerin tanıtımlarında üreticilerin teknik detay listesine dikkatli bir şekilde bakmak gerekiyor. Bazen kullanılan terimler aslında bilinenden daha düşük kalitede veya farklılıkta teknolojiler olduğunu ifade edebiliyor. Galaxy S20 serisinde de bu durum var.

Galaxy S20 gerçek optik yakınlaştırma yapıyor mu?

Geçtiğimiz haftalarda tanıtılan Galaxy S20 serisi özellikle kamera tarafındaki iyileştirmelerle dikkat çekmişti. Galaxy S20 Ultra modeli 4x optik yakınlaştırma ile toplamda 100x yakınlaştırma seviyesine kadar ulaşabiliyordu.

Galaxy S20 ve Galaxy S20+ modelleri ise telefoto sensör ile 3x melez yakınlaştırma yapabilmekteydi. Aslında melez yakınlaştırma dediğimiz zaman optik telefoto sensör ve diğer sensörlerden alınan verilerin bir araya getirilmesini anlıyoruz.

Galaxy S20 ve Galaxy S20+ bu açıdan biraz garip zira telefoto sensör olarak lanse edilen 64MP çözünürlüğündeki sensörün ultra geniş açılı bir sensör olduğu ve sadece 1.06x yakınlaştırma kapasitesine sahip olduğu tespit edilmiş. Yani sensör topladığı verilerle yazılım tabanlı bir yakınlaştırma yapıyor.

Galaxy S20 serisinin kamera özellikleri oldukça başarılı ve DxOMark testlerinde ilk 5 içerisinde yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Yine de tüketicilerin yanıltılmaması adına cihazlardaki teknik detayların olduğu gibi aktarılması ve kelime oyunlarına girilmemesi önem taşıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7119 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, galaxy s20 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim