Anlık Bildirim

665 km menzile sahip Geely Galaxy E8 piyasaya çıkıyor: İşte özellikleri

Geely'nin yeni elektrikli sedanı Galaxy E8'in bütün detayları ortaya çıktı. Aerodinamik tasarımı ve yüksek menzili ile ön plana çıkan otomobilin özellikleri neler?
Geely Galaxy E8 piyasaya çıkıyor: İşte özellikleri Tam Boyutta Gör
Geely'nin yeni elektrikli sedanı Galaxy E8'in detayları ön satışa çıkacağı Guangzhou Otomobil Fuarı'ndan önce ortaya çıktı. BYD Han'a rakip olacak aracın özelliklerine göz atalım.

Şık ve aerodinamik tasarım

Geely'nin Sürdürülebilir Deneyim Mimarisi (SEA) platformunda geliştirilen Galazy E8, 5010 mm uzunluğa, 1920 mm genişliğe, 1465 mm yüksekliğe ve 2925 mm aks aralığına sahip. Şık görünüme sahip sedan 0,199 cd sürtünme katsayısıyla oldukça etkileyici bir değere imza atıyor. Bu rakam, ekstra enerji verimlilik odaklı geliştirilen garip görünümlü Volkswagen XL1 ile aynı. Estetikten ödün vermeden Geely'nin bu değere ulaşması alkışı hakediyor. Kıyaslamak gerekirse Mercedes-Benz EQS 0.202 cd, Tesla Model S Plaid ve Nio ET7 ise 0.208 cd sürtünme katsayısına sahip. Geely otomobilde kamera yerine geleneksel yan aynaları tercih etmesine rağmen bu kadar düşük bir sürtünme katsayısı elde etmeyi başarmış.

Geleneksel ön ızgaralara sahip olmayan otomobil, keskin çizgili farlara sahip. Arka tarafta ise şerit şeklinde yüzlerce LED'den oluşan stop lambaları dikkat çekiyor.

Geely Galaxy E8 piyasaya çıkıyor: İşte özellikleri Tam Boyutta Gör

Boydan boya ekran

Ön konsolda ise 8K çözünürlükte boydan boya uzanan devasa 45 inç ekran hemen göze çarpıyor. Otomobilin bilgi eğlence sistemine Qualcomm Snapdragon 8295 çipseti güç veriyor. Direksiyon simidinin ise hem üst hem de alt tarafı düzleştirilmiş. Orta konsol ise oldukça sade tutulmuş. Konsolda sadece altı adet düğme ve bir adet yuvarlak kontrol tekerleği bulunuyor. Diğer dikkat çekici detaylar ise kablosuz şarj pedi, bölünmüş saklama bölmesi ve panaromik tavan olarak göze çarpıyor.

Geely Galaxy E8 piyasaya çıkıyor: İşte özellikleri Tam Boyutta Gör

Yüksek güç ve menzil

Galaxy E8'in 400 Volt mimarili iki batarya seçeneği mevcut. İlki 62 kWh LFP (lityum demir fosfat) bataryaya ve arka aksa yerleştirilmiş 272 beygir gücünde elektrik motora sahip versiyon. Bu versiyonun menzili NEDC ölçümüne göre 550 km olarak belirtilmiş. İkinci versiyonda ise 76 kWh'lik daha büyük bir batarya bulunuyor. Motor gücü ise küçük bataryalı model ile aynı. Menzil değeri ise bu versiyonda 665 km'ye çıkıyor. Galaxy E8'nin bir de 800 Volt mimarili modeli bulunuyor. 76 kWh kapasiteli bataryaya sahip bu model önde 224 beygir arkada ise 421 beygir güce sahip iki motor ile geliyor. Aracın menzili ise tek motorlu ile aynı: 665 km. Ancak aracın menzil değerleri eski NEDC test prosedürüne göre verildiği için gerçek kullanım koşullarında önemli ölçüde düşeceğini belirtmemiz lazım.

17 Kasım'da Guangzhou Otomobil Fuarı'nda ön siparişe açılacak otomobilin fiyatı henüz bilinmiyor.

Kaynakça https://www.carscoops.com/2023/11/geelys-galaxy-e8-is-a-slippery-electric-sedan-with-up-to-413-miles-of-range/ https://carnewschina.com/2023/11/12/geely-galaxy-e8-electric-sedan-will-open-pre-sale-at-guangzhou-auto-show-on-november-17-has-665-km-range/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18769 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli otomobil, geely ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim