Anlık Bildirim

Göktuğ hava-hava füzeleri bu ay gökyüzünde test edilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen yerli hava-hava füzelerinin Kasım ayı sonunda test edileceğini açıkladı.
Göktuğ hava-hava füzeleri bu ay gökyüzünde test edilecek Tam Boyutta Gör

Bu yıl pandemi koşulları gereğince sanal ortamda düzenlenen SAHA EXPO savunma sanayi fuarının açılışı gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, yerli hava-hava füzelerinin kasım ayı sonunda test edileceğini açıkladı.

Türk Hava Kuvvetlerinin aktif olarak kullandığı AIM-120 AMRAAM görüş ötesi ve AIM-9 Sidewinder görüş içi hava hava füzelerinin yerini alması planlanan Gökdoğan görüş ötesi ve Bozdoğan görüş içi hava hava füzeleri TÜBİTAK SAGE tarafından geliştiriliyor.

Bakan Varank, açılışta yaptığı konuşmasında Türkiye’nin ilk yerli hava-hava füzelerine dikkat çekerek “Bu ayın sonunda testlerinin yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Çeşitli yer ve hava testlerine tâbi tutulan füzelerin son olarak arayıcı başlığa ve harp başlığına sahip prototiplerinin Türk Hava Kuvvetleri bünyesindeki 402. Test Filo'ya ait F-16 savaş uçaklarında test edilmesi bekleniyor.

Göktuğ hava-hava füzeleri bu ay gökyüzünde test edilecek Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim