Anlık Bildirim

Göktuğ Hava-Hava Füze projesi başarıyla ilerliyor

TÜBİTAK SAGE tarafından yürütülen Göktuğ Hava-Hava Füze Sistemleri projesi başarıyla devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı, uçuş testi aşamasındaki projenin görüntülerini paylaştı.

Göktuğ Hava-Hava Füze projesi başarıyla ilerliyor Tam Boyutta Gör

401'inci Test Filo tarafından kullanılan ve teste tabii tutulan Göktuğ Hava-Hava Füze Sistemlerinin yeni görüntüleri paylaşıldı. Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından paylaşılan görüntülerde 101’inci Havada Yakıt İkmali Filo Komutanlığına ait KC-135R tanker uçağı ile yakıt ikmali gerçekleştiren 401'inci Filo'ya ait F-16 savaş uçağının yerli imkanlarla geliştirilen hava-hava füzesini taşıdğı görülüyor.

TÜBİTAK SAGE tarafından sürdürülen proje iki üründen oluşuyor. Gökdoğan (Görüş Ötesi) ve Bozdoğan (Görüş İçi) Hava-Hava Füze ailesinden oluşan Göktuğ Hava-Hava Füze Sistemleri projesi, Türk Hava Kuvvetlerinin ihtiyacı kapsamınd başlatışmıştı.

Envanterde bulunan ve aktif olarak kullanılan AIM-120 AMRAAM ve AIM-9 Sidewinder hava-hava füzelerinin yerini alacak iki füzenin atışlı testlerine 2021 yılında başlanması ve seri üretime de 2021 yılının sonunda geçilmesi hedefleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim