Anlık Bildirim

Google'a tazminat şoku: Bu kez Android Auto

JuicePass şarj istasyonu arama uygulamasını Android Auto ara yüzüne eklemeyen Google’a 100 milyon Avro ceza kesildi. Ayrıca geliştiricilere kolaylık sağlaması istendi.

Google'a tazminat şoku: Bu kez Android Auto Tam Boyutta Gör

Avrupa'da sık sık haksız rekabet davalarına konu olan Google bu kez Android Auto platformu nedeniyle sıkıntıya girdi. İtalya Rekabet Kurumu Google'a hatırı sayılır bir tazminat cezası kesti. 

100 milyon Avro ceza

Google'ın Android Auto uygulamalarının kabulü konusunda katı bir tutum izlediği biliniyor. Güvenlik unsurunu gerekçe göstererek pek çok uygulamayı kabul etmiyor. İtalya’da ise bu kurallar başına büyük bir dert açtı.

Sürücülerin şarj istasyonlarını bulabilmelerini ve yer ayırtabilmelerini sağlayan JuicePass uygulaması yaklaşık ki yıldır Android Auto platformunda yer almak için mücadele ediyor. Google'dan izin gelmeyince de soluğu İtalya Rekabet Kurumu'nda aldı.

Rekabet Kurumu yaptığı soruşturma sonucunda Google’ın hakim konumunu kötüye kullanarak Enel X geliştiricisine fırsat tanımadığına kanaat getirmiş. Ayrıca Google Haritalar platformunda da istasyon rezervasyonu ve ödeme imkanı sunmamasının JuicePass için dezavantaj olduğuna karar vermiş. Bunun sonucunda da 100 milyon Avro tutarında tazminata hükmetmiş.

Cezanın önemli tarafı ise kurallar ile ilgili. Google kararın tebliği sonrasında uygulamayı Android Auto platformuna almak zorunda. Ayrıca geliştiricilere de kolay uygulama hazırlama için gerekli araçları da yayınlayacak.

Karar ülke çapında olsa da Avrupa Birliği içerisine yansımalarının olacağını söylemek yanlış olmaz. Bu da Android Auto için kural değişikliği anlamına geliyor ve Google'ın hakimiyetinin zayıflamasına yol açacak. Google ise kararı kesinlikle kabul etmediklerini bildirdi.
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim