Anlık Bildirim

Google, Apple'ın Multitouch teknolojisinin önüne geçmeye hazırlanıyor

Google, Apple'ın Multitouch teknolojisinin önüne geçmeye hazırlanıyor

Google, Apple'ın hegomanyasında bulunan "Multitouch" yani çoklu dokunmatik teknolojisine rakip bir teknoloji üretmek için çalışmalara başladı. Apple'ın çoklu dokunmatik teknolojisine sahip olması, Apple'ın elinde bulundurduğu ciddi bir koz olarak duruyor. Apple'ın dokunmatik teknolojisi ile ilgili yatırımları ve araştırmaları teknolojiye yön verir nitelikte. Sitemizde yayınladığımız bir haberde Apple'ın yeni bir dokunmatik teknolojisi ile ilgili patentleri aldığını belirtmiştik.

Google, uzun zamandır teknoloji dünyasında attığı başarılı adımlar ile bütün dikkatleri üzerine çekiyor ve övgüyü hakeder nitelikte çalışmalar yapıyor. Arama motoru, internet tarayıcı, işletim sistemi, mobil işletim sistemi gibi teknolojilere imzasını atan Google, şimdi de Apple'ın hüküm sürdüğü çoklu dokunmatik teknolojisi üzerine çok önemli girişimlerde bulunmaya başladı.

Google, geçtiğimiz günlerde Kanada merkezli olan 3D çoklu dokunmatik desteği sunan yazılım şirketi BumpTop'u satın aldığını açıkladı. Google ve BumpTop cephelerinden bu alışverişin bedeli hakkında herhangi bir açıklama yapılmazken, bu hamlenin Apple'ın aldığı yeni patent ile neredeyse eş zamanlı olması dikkat çekiyor. Karşılık olarak onaylanan bilgi doğrultusunda 3D çoklu dokunmatik desteği sunan yazılım şirketi BumpTop'un bütün hakları Google'a geçti. BumpTop'un ana sayfasından da yayınlanan haberde BumpTop'un daha önce Windows ve Mac OSX işletim sistemleri için hazırladığı yazılımların üretimine ve güncellemelerine son verdiğini görüyoruz.

Google, BumpTop'u satın alarak çoklu dokunmatik ve 3D görüntülü masaüstü arayüzü teknolojisini elinde bulundurmayı başardı ve Apple'ın 2D görüntülü çoklu dokunmatik teknolojisi karşısında elini sağlam tutmaya başladı. Google'ın BumpTop'ın yazılım teknolojisini kendi işletim sistemine entegre etmesi bekleniyor. BumpTop, kullanıcılara görsel açıdan son derece kaliteli ve 3D hissi veren masaüstü uygulamalarını artık Google için hazırlayacak. Google, BumpTop'ı satın alarak tabir-i caizse "bir taşla iki kuş vurmuş" oldu. Hem BumpTop yazılımının Apple'ın çoklu dokunmatik teknolojisiyle birleşme ihtimalini ortadan kaldırdı hem de böylesine önemli bir hamle ile dokunmatik teknolojisine yön verecek konuma geçme fırsatı yakaladı.

Google'ın BumpTop'ın sahip olduğu 3D çoklu dokunmatik masaüstü yazılım şirketini satın alarak neler yapacağını önümüzdeki aylar içerisinde göreceğiz.

 

 

 

 

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5931 kez okundu.
8 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, google
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim