Anlık Bildirim

Google çalışanlarına aşı zorunluluğu getiriyor

Dünyanın önde gelen şirketlerinden olan Google tarafından yapılan açıklamalarda çalışanların ofise dönüşünün ekim ayına ertelendiği ve çalışanlara aşı zorunluluğu getirildiği açıklandı.

Çarşamba günü yapılan duyuruya sebep olarak daha bulaşıcı olan delta varyantının Covid-19 vakalarında sebep olduğu artış gösterildi.

CEO Sundar Pichai, Google’ın dünya çapında 130.000’den fazla çalışanına gönderdiği duyuruda, şirketin artık ofislere geri dönmeyi planladığını, önceden belirlenen tarih olan 1 Eylül’ün yaşanan vaka artışları sebebiyle 18 Ekim 2021’e ertelendiğini söyledi.

Google çalışanlarına aşı zorunluluğu getiriyor Tam Boyutta Gör

Pichai, ofislerin tamamen açıldığında çalışanların hepsinin aşılanmış olması gerektiğini de açıkladı. Bu gereklilik, Google’ın faaliyet gösterdiği 40’tan fazla ülkeye yayılmadan önce sadece California genel merkezi ve diğer ABD ofislerinde uygulanacak.

İstisnalar olabilecek

CEO aşı zorunluluğunun her ülkenin yasa ve düzenlemelerine göre yapılacağını ve gerekli sebepler olursa istisnalar olabileceğini de açıklamalarına ekledi ve aşı olmanın kendi sağlığımız ve toplum sağlığı için çok önemli olduğunu vurguladı.

Google çalışanlarına aşı zorunluluğu getiriyor Tam Boyutta Gör

Google çalışanlarının şu ana kadar ne kadarının aşılı olduğu belli olmasa da Pichai şirketteki aşılanma oranının yüksek olduğunu belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim