Anlık Bildirim

Google Chrome'un ARM tabanlı Windows sürümü kullanıma sunuldu

Google, Qualcomm ile birlikte geliştirdiği Google Chrome'un ARM tabanlı Windows sürümünü kullanıma sundu. Bu sayede Chrome, ARM PC'lerde daha performanslı çalışacak.
Google Chrome'un ARM tabanlı Windows sürümü kullanıma sunuldu Tam Boyutta Gör
Google, Qualcomm ile birlikte geliştirdiği Google Chrome'un ARM tabanlı Windows sürümünü kullanıma sundu.

Chrome artık daha performanslı çalışacak

Doğal ARM desteğine sahip olan Chrome, böylece ARM tabanlı Windows PC'lerde çok daha performanslı çalışacak ve daha az enerji tüketecek. Bugünkü duyuru, Qualcomm'un yazın piyasaya süreceği büyük performans vaatleri olan Snapdragon X Elite işlemcilerinin piyasaya sürülmesinden önce geldi.

Google'ın Arm için optimize edilmiş Chrome sürümü, işlemci üreticisinden bağımsız olarak ARM tabanlı herhangi bir Windows PC'de çalışabiliyor. Ancak Qualcomm şu anda Windows için ARM işlemciler üreten tek şirket.

Google daha önce de, Apple'ın ARM tabanlı Mac'leri için optimize edilmiş bir Chrome sürümü yanınlamıştı. Arama devi ayrıca ChromeOS'taki Chromebook'lar için uzun süredir ARM tabanlı işlemcileri de destekliyor. Ancak Windows için dünyanın en popüler tarayıcısının doğal ARM desteğini sunması ARM PC'lerin benimsenmesi için önemli bir adım sayılabilir. 

Kaynakça https://www.theverge.com/2024/3/26/24112273/chrome-native-windows-on-arm-qualcomm-snapdragon https://blog.google/products/chrome/download-google-chrome-windows-pc-arm/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim