Anlık Bildirim

Google Pixel 4’ün ekranı bazı uygulamalarda 60 Hz’e düşüyor

Google Pixel 4’deki en büyük yeniliklerden biri olan Smooth Display özelliğinin bazı uygulamalarda 90 Hz olarak çalışmadığı fark edildi. Aralarında Google Haritalar uygulaması da var.

Google Pixel 4 ekran tazeleme sorunu Tam Boyutta Gör

Yakın zamanda tanıtılan Pixel 4 ve Pixel 4 XL modelleri birçok yenilik içeriyor. Ancak bunlar arasındaki en önemli gelişme Smooth Display özelliğiydi. Cihazın ekranını farklı durumlara göre 90 Hz tazeleme hızında tutan özellik sayesinde arayüz çok daha akıcı bir hale geliyor. Ancak bazı popüler uygulamaların 60 Hz ile çalıştığı fark edildi.

Google Haritalar uygulaması dahil

Google’ın kendi Haritalar uygulaması bu uygulamalardan biri. Diğerleri ise Pokemon Go, Waze ve WeChat olarak sıralanabiliyor. Kaynak kodları arasında fark edilen duruma göre, bu dört uygulamadan biri ekrandaysa Pixel 4 modelleri 90 Hz’de çalışamıyor. Yani uygulamalardan birini bölünmüş ekran şeklinde bile kullansanız ekran tazeleme hızı 60 Hz’e iniyor. Özellikle Google Haritalar’ın 90 Hz’de çalışamaması oldukça üzücü.

Daha öncesinde 90 Hz tazeleme hızının ekran parlaklığını düşürdüğünüzde de devre dışı kaldığı ortaya çıkmıştı. Google, ekran parlaklığını yüzde 75’in altına indirdiğiniz zaman otomatik olarak ekranın 60 Hz’de çalıştığını açıkladı. Bunun sebebi ise düşük parlaklıkta 90 Hz ekranın titreme yapması gösterildi. Kısacası Pixel 4’lerin Smooth Display özelliğinden devamlı yararlanabilmek hayli zor gözüküyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim