Anlık Bildirim

Google, platformlar arasındaki entegrasyonu geliştirmek için bir dizi yeni hizmet sağlıyor

Teknoloji devi Google, kullanıcıların mevcut cihazları hatta cihazlarıyla araçları arasındaki entegrasyona odaklanarak yakın zamanda sunacakları birçok hizmeti duyurdu.

CES 2022 etkinliğine yüz yüze katılmama kararı alsa da Google, etkinlik kapsamında kullanıcıların platformlar arasında sorunsuz geçiş ve daha kolay kurulum yapabilmelerini sağlamak adına bir dizi yeni hizmetlerini duyurdu.

Google'ın 'Birlikte Daha İyi' girişimleri

Google, yeni "Birlikte Daha İyi" girişimiyle farklı cihazlar arasındaki entegrasyonu en üste çıkarmayı hedefliyor. Şirketin duyurduğu ilk hizmet Fast Pair ile ilgili. Google, Fast Pair'i giyilebilir cihazlar, hoparlörler ve arabalar ile ses bağlantısı işlevselliğinin ötesine taşıyarak TV'lere ve akıllı ev cihazlarına da getiriyor.

Google, birkaç hafta içerisinde kullanıcıların Fast Pair özellikli kulaklıklarıyla Chromebook'larına kolaylıkla bağlanabileceklerini duyurdu. Ayrıca yeni bir Chromebook alanlar, Android telefonları üzerinden hızlı kurulum gerçekleştirebilecek ve Google giriş bilgileri ve Wi-Fi şifresi gibi önceden kaydedilmiş bilgiler yeni cihaza aktarılabilecek.

Şirket, önümüzdeki aylarda geleceğini söylediği yeni entegrasyonuyla Google TV veya Android TV'ye kulaklık bağlamaya izin vereceğini ve Fast Pair'in Matter özellikli yeni akıllı ev cihazlarıyla da çalışacağını belirtti.

Google, Wear OS 3 çalıştıran akıllı saatlerin eşleştirilmiş Android telefonların veya Chromebook'ların kilidini açmak için kullanılabileceğini söylüyor. Ayrıca, uyumlu Samsung ve Pixel telefonlar desteklenen bazı BMW araçları kilitleyebilecek, kilidini açabilecek ve başlatabilecek.

Kulaklıklarla alakalı getirilen bir diğer güncellemede Android tabletinde bir şeyler izleyen kullanıcılara bir telefon araması geldiğinde medya otomatik olarak duraklatılarak kulaklıklar görüşme için telefona bağlanacak ve görüşme bittiğinde tekrar tablete bağlanarak medya otomatik olarak devam ettirilecek.

Chromebook kullanıcıları Signal veya WhatsApp gibi ayrı uygulamaları bilgisayarlarına indirmelerine gerek kalmayacak şekilde telefonlarına gelen mesajları bilgisayarlarından yanıtlayabilecek. Ayrıca kullanıcıların medyalarına kolay erişebilmesi için Telefon Merkezi'ne Albümler eklenecek.

Google'ın duyurduğu son özellik ise Google Asistan aracılığıyla kullanıcılar, arabalarının ısıtılmasını, soğutulmasını, kilitlemesini veya kilidinin açmasını isteyebilecek ve elektrikli araçlarının kalan pil ömrünü öğrenebilecek. Şirket, bu hizmetin ilk olarak Volvo araçlara önümüzdeki aylarda geleceğini söyledi.

Kaynakça https://www.engadget.com/google-ces-2022-news-fast-pair-nearby-share-windows-chrome-cast-180055389.html https://blog.google/products/android/ces2022-bettertogether/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim