Anlık Bildirim

Google'dan TBMM'ye rapor: Üç ayda 6 milyon YouTube videosu kaldırıldı

Google Türkiye temsilcileri TBMM'ye Türkiye hakkında rapor sundu. Ekonomiye etkisi ve kaldırılan içerik sayısı hakkında bilgi verdi.                               

Google üç ayda 6 milyon video kaldırdı Tam Boyutta Gör

Teknoloji devi Google’ın Türkiye temsilcileri 2 Aralık 2021 tarihinde TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda milletvekilleri ile toplantı yapmıştı. Toplantıdaki bazı soruları daha sonra yazılı olarak yanıtlayacağını belirten Google, çalışmalarını tamamladı ve yanıtını yazılı olarak Meclis’e iletti.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu üyelerinin sorularına yazılı cevap niteliğindeki raporda şu bilgiler yer aldı.

Google reklam ürünleri ile desteklenen dijital ekonominin milli gelir içindeki payı yüzde 4’ü aşarak 150 milyar TL’ye ulaştı. 2023 yılında milli gelirin yüzde 4,7’sini oluşturacağı tahmin ediliyor. Google Reklam Ürünleri (Arama, Alışveriş, YouTube vs.) doğrudan ve dolaylı yoldan 2018 yılında Türk ekonomisine 29,5 milyar TL’lik katkı sağlamıştı. Bu da gayri safi yurtiçi hasılada yüzde 0,8’lik bir katkıya tekabül ederken 203 yılında bu ürün ve hizmetlerin Türkiye ekonomisine genel olarak sağlayacağı katkının 333,8 milyar TL’ye yükselmesi beklenmektedir.

Üç ayda 6,2 milyon video kaldırıldı

Google, Temmuz-Eylül 2021’i kapsayan üç aylık dönemde YouTube’da topluluk kurallarını ihlal etmesi sebebiyle dünya genelinde 6,2 milyondan fazla video kaldırdı. Bu videoların yüzde 94’ü insanlardan ziyade öncelikle makineler tarafından işaretlendi. Makineler tarafından tespit edilen içeriklerin yüzde 8,7’si tek bir görüntüleme bile almamışken, yaklaşık yüzde 76’sı 10’dan daha az kez izlendi. 2021’in üçüncü çeyreğinde çocuk güvenliği politikası ihlalleri nedeniyle ise 2 milyon video kaldırılmıştır.

Türkiye içerik kaldırma talebinde dördüncü sırada

2021’in üçüncü çeyreğinde ülkelere göre kaldırılan videolar sıralamasında Hindistan birinciyken, Türkiye 12. sırada yer aldı. İçerik kaldırma talebi bakımından 2021’in ilk yarısında Rusya birinci sırada yer alırken Türkiye dördüncü sırada yer aldı.

Google Çeviri’de 230 milyon kelime çevrildi

Türkiye’de Google Translate kullanımı hakkında şu bilgilere yer verildi:

“Türkçe, Google için öncelik arz eden bir dil olmuştur. Bu bağlamda, son 15 yıl içinde yaklaşık 230 milyon kelimeyi Türkçeye çevirdik, bu da Evliya Çelebi’nin 828 sayfalık Seyahatname eserinden 2.140 adet cilde tekabül etmektedir. Türkçeye bugüne kadar olan yatırımımız sayesinde 220’yi aşkın ürün ve hizmeti Türkiye’de ve dünyadaki Türkçe konuşan insanlara sunabildik.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim