Anlık Bildirim

Güney Kore yonga üretimi için 450 milyar dolar ayırıyor

Güney Kore hükümeti ve 153 firma bir araya gelerek yonga üretimi için 450 milyar dolar kaynak ayırmaya karar verdi. Bunun zaten 350 milyar doları Samsung ve SK Hynix’ten geliyor.

Güney Kore yonga üretimi için 450 milyar dolar ayırıyor Tam Boyutta Gör

Küresel çapta yaşanan yonga krizi erken yatırımın ne denli önemli olduğunu gösterdi. Gerek ülkeler gerekse üreticiler yoğun bir yatırım yarışına girmiş durumda. Bu yarışta deneyimi olan ülkeler biraz daha şanslı. Güney Kore bunlardan birisi.

Tam 450 milyar dolar

Geçtiğimiz haftalarda ABD hükümeti yonga üretimi için proje başına 10 milyar dolar mali yardım açıklamıştı. Bu kez de Güney Kore hükümeti 10 yıllık dönem için 450 milyar dolarlık bir yatırım paketi açıkladı.

153 Güney Kore firması ile birlikte alınan karar kapsamında ülkenin yonga üretim yarışında rekabet içerisinde kalması amaçlanıyor. 450 milyar dolar ise firmaların yaptığı toplam yatırımı temsil ediyor. Elbette bunun içerisinde devletin desteği de olacak. Programın lokomotifi ise Samsung ve SK Hynix firmaları olacak. 

Samsung önümüzdeki 10 yıl içerisinde toplamda 151 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. SK Hynix ise açıkladığı 106 milyar dolarlık paketin yanına 97 milyar dolar daha ekliyor. Kalan 100 milyar dolarlık yatırım ise diğer firmalar tarafından yapılacak.

Güney Kore ağırlıklı olarak bellek teknolojilerine odaklanıyor. Bu bakımdan gelişmeler de bellek tarafında yaşanacaktır. Samsung'un ise bu yarışta işlemci ve grafik tarafına da odaklanacağını söyleyebiliriz.
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10946 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, south korea ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim