Anlık Bildirim

İş çığrından çıkıyor: Hacker'lar ChatGPT'yi virüs yazmak için kullanmaya başladı

Yapay zeka tabanlı sohbet robotu ChatGPT şüphesiz ki son derece faydalı bir araç ancak kötü niyetli kişilerin elinde bir silaha dönüşebiliyor. Hacker'lar ChatGPT'yi kötü emellerine alet etmeye başladı
Hacker'lar ChatGPT'yi virüs yazmak için kullanmaya başladı Tam Boyutta Gör
Yapay zeka tabanlı sohbet robotu ChatGPT genellikle makale üretmek, kod yazmak, etkinlik planlamak ya da yeni konular hakkında bilgi edinmek gibi işler için kullanılıyor. Ancak bilgisayar korsanları sinir ağının yeni bir kullanım alanını keşfetti: kötü amaçlı yazılım geliştirmek.

Check Point Research araştırmacıları ChatGPT'nin halka açılmasından birkaç hafta sonra, çok az kodlama deneyimi olan veya hiç olmayan bazı siber suç forumu üyelerinin sohbet robotunu casusluk, fidye yazılımı, spam ve kimlik avı gibi diğer yasa dışı eylemler için kullanılabilecek yazılım ve e-postalar yazmak için kullandıklarını bildirdi.

Hacker'lar ChatGPT'yi virüs yazmak için kullanmaya başladı

Hacker'lar büyük ilgi gösterdi

Şirketin araştırmacıları "ChatGPT yeteneklerinin darknet katılımcılarının yeni favori aracı haline gelip gelmeyeceğine karar vermek için henüz çok erken" dese de ekliyor "Siber suçlular şimdiden sinir ağına önemli bir ilgi gösterdi ve kötü amaçlı kod üretmek için bu son trendi aktif olarak kullanıyor."

Darknet forumlarından bir üye ChatGPT'ye hazırlattığı ilk kötü amaçlı scriptini yayınladı ve sohbet robotunu güzel yardımları nedeniyle övdü. Yapay zekayı temel alan ChatGPT şüphesiz ki çok faydalı bir araç. Ancak kötü niyetli kişilerin elinde etkili bir silaha dönüşebileceği de bir gerçek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
28461 kez okundu.
19 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hacker, darknet ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim