Anlık Bildirim

Her şeye rağmen Intel rekor kırmaya devam ediyor

Yılın dördüncü çeyreğinde tarihi bir rekora imza atan Intel ne kadar sorun yaşarsa yaşasın gelir açısından sarsılmayacak güçlü bir pazar ağı kurduğunu herkese göstermiş oldu.

Her şeye rağmen Intel rekor kırmaya devam ediyor Tam Boyutta Gör

Bir yandan üretim verimliliğinde yaşanan sıkıntılar bir yandan da AMD'nin baskısını arttırması Intel'i zorluyor ancak gelirlere pek etki etmemiş görünüyor. Kurumsal tarafta talebin artması gelirleri rekor seviyeye çıkardı.

Yeni rekor

Yılın dördüncü çeyreği itibariyle 20 milyar dolar gelir elde etti ve yıl bazında yüzde 18.7 artış elde edildi. Faaliyet karı ise 6.9 milyar dolar ile yıl bazında yüzde 33 civarında bir artış yakaladı.

Şirket içerisinde en büyük artışı sürücüsüz araç teknolojileri geliştiren Mobileye bölümü yakaladı. Yıl genelinde yüzde 26 artışla 879 milyon dolar elde edildi. Kurumsal pazarda firma toplam 10 milyar dolar gelir elde etti. PC pazarında da aynı rakam elde edildi.

Yıl toplamı ise Intel'in 72 milyar dolar ile yüzde 2 civarında bir artış yakaladı. Kurumsal pazar 34.8 milyar dolar PC pazarı ise 37.1 milyar dolar ile gelirleri paylaştı. Toplam net kar ise 21 milyar dolar oldu.

Yeni yılda da Intel herhangi bir sarsıntı beklemiyor. Yıl genelinde toplam gelir 72.5 milyar dolar civarında gerçekleşecek ve firma tarihinde yeni bir rekora imza atacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4202 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel q4 2019 ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim