Anlık Bildirim

Boynuz kulağı geçti: Honor, Huawei'yi geçerek dördüncülüğe yükseldi

2020'de Huawei kanatları altından ayrılan Honor markası, anavatatında Huawei'yi geçerek pazarın kilit oyuncularından biri oldu. Öyle ki şirket, Çin akıllı telefon pazarında 4. sıraya yükseldi.

Honor, Huawei'yi geçerek dördüncülüğe yükseldi Tam Boyutta Gör

Counterpoint'in son piyasa raporuna göre Honor, Çin'deki akıllı telefon satışlarında Huawei'yi geride bıraktı. Kasım 2020'de Huawei çatısı altından ayrılan Honor, 2022'nin ilk çeyreğinde %17'ye yükselen pazar payıyla güçlü bir toparlanma yaşadı ve Çin akıllı telefon pazarında dördüncü sıraya yükseldi.

Huawei düşüşte, Honor yükselişte

2019'da ABD'li teknoloji veya yazılımlara erişimi engellenen ve 2020'de TSMC başta olmak üzere çip dökümhaneleriyle ilişkilerine darbe vurulan Huawei, tüm bunlara daha fazla dayanamamış olmalı ki Honor, ilk kez Huawei'nin iç pazardaki yerini almış durumda. Öyle ki Honor, 2021'in ilk çeyreğindeki %5''lik pazar payını 2022'nin ilk çeyreğinde %17'ye yükseltmiş durumda.

Honor'un bu başarısının altında Honor 60, 60 Pro ve Honor 60 SE modellerinin rolü büyük. Honor'un yanı sıra Apple da Huawei'nin kan kaybetmesinden kendine pay çıkarmışa benziyor. Zira 2021'in ilk çeyreğinde %14.7 pazar payına sahip olan şirket bu yılın ilk çeyreğinde ise pazar payını %17.9'a yükseltmiş durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim