Anlık Bildirim

Huawei, Mate 40 Pro'ya olan yoğun talebi karşılayamıyor: Stoklar tükendi

Geçtiğimiz ay tanıtımı yapılan Huawei Mate 40 serisi, ülkesi Çin'de büyük talep görüyor. Özellikle Mate 40 Pro'ya karşı olan halkın yoğun talebini Huawei karşılamakta güçlük çekiyor

Huawei, Mate 40 Pro'ya olan yoğun talebi karşılayamıyor: Stoklar tükendi Tam Boyutta Gör

Huawei'nin 22 Ekim'de tanıtımını yaptığı yeni amiral gemileri Mate 40 serisi şu ana kadar Çin'de büyük istek gördü. Serideki telefonlardan özellikle Mate 40 Pro'ya karşı talep her geçen gün artıyor ancak şirket bu talebi karşılamakta bir takım güçlükler çekiyor.

Sınırlı sayıdaki yonga seti üretimdeki en büyük engel

Çin'de yoğun ilgi gören Huawei'nin yeni amiral gemisi serisine ulaşmak gün geçtikçe zorlaşıyor. Fabrikalar Mate 40 serisi telefonları üretiyor olmasına rağmen talep karşılanamıyor ve mevcut stoklar da tükenmiş durumda. Huawei, önümüzdeki aylarda ürün gamının üretim kapasitesini artıracağını ve en azından başlangıçta bu akıllı telefonlara yönelik mevcut talebi karşılayacağını garanti etti. Kısa süreli yoğun talebi karşılayacak olsalar bile Huawei'nin önünde bir engel daha var.

Huawei, Mate 40 Pro'ya olan yoğun talebi karşılayamıyor: Stoklar tükendi Tam Boyutta Gör

ABD tarafından uygulanan yaptırımlar nedeniyle Huawei, yeni Kirin 9000 yonga setleri üretemiyor. Bu, şirketin sınırlı sayıda yonga setine sahip olduğu ve Huawei bunları bitirdikten sonra daha fazla yonga seti yapamayacağı veya tedarik edemeyeceği ve özellikle yoğun talep gören Mate 40 Pro ve Mate 40 Pro Plus modellerinin üretimini durdurabileceği anlamına geliyor.

Yasağın yürürlüğe girmesinden önce TSMC, Huawei'ye 9 milyon adede yakın bir sayıda Kirin 9000 yongası gönderdi. Geçtiğimiz sene Mate 30 serisi yaklaşık 10 milyon adet satılmıştı. Bu sayılara bakıldığında bile Mate 40 serisi, geçtiğimiz sene Mate 30 serisinin yakaladığı satış sayısını yakalayamayacak ve şirketin açıklamış olduğu kısa sürede talebin karşılanması, mevcut sebeplerden dolayı uzun vadeye yayılamayacak. Huawei'nin bu sorunla karşılaşıp karşılaşmayacağına ya da bu durumla alakalı ne gibi önlemler alacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8897 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, huawei mate 40 pro ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim