Anlık Bildirim

Huawei, Mate Xs'ten 70 milyon dolar zarar ettiğini açıkladı

Huawei CEO'su Richard Yu, yurtışında 2.400 dolar ülkemizde ise 29.999 TL'ye satılan katlanabilir Mate Xs modelini zararına sattıklarını açıkladı. Peki katlanabilir telefonlar ne zaman kâr getirecek?

Huawei, Mate Xs'ten 70 milyon dolar zarar ettiğini açıkladı Tam Boyutta Gör

Katlanabilir ekranlı telefonlar bildiğiniz üzere oldukça pahalı. Bu tür yeni teknolojilerin üretim sürecine entegre edilmesi oldukça zor ve maliyetli olduğu için bu durum doğrudan cihazların fiyat etiketine yansıyor. Ancak bunun bile kâr getirmeye yetmediği ortaya çıktı.

Huawei Tüketici İş Grubu CEO'su Richard Yu, yeni çıkan Mate Xs'i "zararına" sattıklarını söyledi. Deneyimli yönetici katlanabilir telefonu 2.400 dolar (Türkiye fiyatı 29.999 TL) fiyatla satmalarına rağmen şu an 60 ila 70 milyon dolar zararda olduklarını belirtti.

Huawei, Mate Xs'ten 70 milyon dolar zarar ettiğini açıkladı Tam Boyutta Gör

Katlanabilir telefonlar ne zaman kârlı hale gelecek?

Yu'ya göre katlanabilir akıllı telefon segmenti yalnızca esnek ekran maliyeti azaldığında kârlı hale gelecek. Çinli şirket pazardaki başarısını bu tür yeniliklerle pekiştirmek istiyor ve bunun için harcama yapmaya hazır.

Çoğu üretici ne pahasına olursa olsun zarar etmek istemez ancak Huawei katlanabilir telefonlara olan talebi artırmak için zarar etmeyi göze alan bir politika izliyor. Şirket bu stratejisinin nihayetinde maliyetleri azaltmaya ve bu işin kârlılığını artırmaya yardımcı olacağı görüşünde.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4112 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, mate xs ve
2 etiket daha zarar Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim