Anlık Bildirim

Huawei'nin üçüncü çeyrek geliri, akıllı telefon bölümündeki sorunlar nedeniyle düştü

Huawei'nin geliri üçüncü çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre %38 düştü. Sebepler açık: ABD yaptırımları üretimi engelledi ve şirket için yeni potansiyel büyüme alanları az gelişmiş durumda.

Huawei'nin üçüncü çeyrek gelirleri düştü Tam Boyutta Gör

İlk üç çeyrekte, Huawei'nin geliri 455.8 milyar yuan (71.32 milyar dolar) oldu ki bu, geçen yılın aynı dönemine göre neredeyse üçte bir oranında daha düşük. Genel karlılık göstergesi %10,2'ye ulaştı. Reuters'e göre, yalnızca üçüncü çeyrekte şirketin geliri 135,4 milyar yuan (21,16 milyar dolar) olarak gerçekleşti. Şirket yönetiminin tahminlerine göre finansal göstergeler tahminlerle uyumlu.

Şirket 2019'da Amerika Birleşik Devletleri tarafından kara listeye alındı ??ve kritik Amerikan teknolojilerine erişimi yasaklandı. Sonuç olarak Huawei, üçüncü taraf tedarikçilerden ekipman bileşenleri satın alma ve kendi ürünlerini geliştirme yeteneğini neredeyse kaybetti. Yaptırımlar şirketin akıllı telefon üretimini sert bir şekilde vurdu: Eylül tahminlerine göre, bölümün gelirleri bu yıl 30-40 milyar dolar azalacak.

Huawei'nin üçüncü çeyrek gelirleri düştü Tam Boyutta Gör

Huawei yeni gelir kapıları yaratmaya çalışıyor

Counterpoint Research'e göre, raporlama çeyreği için Huawei, Çin akıllı telefon pazarının yalnızca %8'ine sahip oldu. Bu bir yıl önce %30'du ve şirket pazar lideriydi. Öte yandan, geçen Kasım ayında  Huawei'nin bağımsız alt markası Honor, aynı üçüncü çeyrekte bir yıl öncesine göre %96 daha fazla akıllı telefon sattı ve Çin pazarının %15'ini ele geçirdi.

Huawei şimdi akıllı telefonlar ve telekomünikasyon ekipmanlarının ötesinde yeni gelir akışları yaratmaya çalışıyor. Şirket bulut hizmetleri ve akıllı ulaşım teknolojileri geliştiriyor ve yönetim, yeni bölümlerin ancak bir süre sonra gelir getirmeye başlayacağını belirtiyorlar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim