Anlık Bildirim

Joe Biden, Huawei ve ZTE'nin FCC'den lisans almasını yasaklayan yasayı imzaladı

Güvenli Ekipman Yasası, senato ve meclisten sonra Joe Biden tarafından da onaylandı. Huawei ve ZTE'nin de aralarında bulunduğu 5 Çinli şirket artık FCC'den lisans alamayacak.

Huawei ve ZTE artık FCC'den lisans alamayacak

ABD Başkanı Joe Biden, Huawei ve ZTE'nin ABD düzenleyicilerinden yeni ekipman lisansları almasını önleyecek Güvenli Ekipman Yasası'nı imzaladı. Yeni yasaya göre ulusal güvenliğe tehdit olarak görülen yabancı şirketler, Federal İletişim Komisyonu'ndan(FCC) lisans alamayacak.

Şirketlerden açıklama gelmedi

Uzun süredir ABD'nin ambargolarıyla uğraşan Huawei ve ZTE, Çin Komünist Partisi ile yakın bağları olduğu gerekçesiyle FCC tarafından ulusal güvenlik tehdidi olarak belirlenmişti. Ulusal güvenliğe tehdit olarak görülen diğer şirketler ise Hytera Communications Corporation, Hangzhou Hikvision Digital Technology Company ve Dahua Technology Company.

Güvenli Ekipman Yasası, geçtiğimiz ay oybirliğiyle senatoda kabul edildi ve bu ayın başlarında mecliste 420'ye 4 oyla onaylandı. Son olarak Biden tarafından imzalanan yasa kapsamında FCC, ulusal güvenlik için bir risk oluşturan herhangi bir ekipman için yetkilendirme başvurusunu artık incelemeyecek veya onaylamayacak.

Huawei ve ZTE, Güvenli Ekipman Yasası hakkında bir açıklama yapmadı ancak Huawei, Haziran ayında FCC'nin Çinli şirketlerin ekipmanlarının ABD'de kullanılmasını yasaklamak için başlattığı çalışmalar hakkında 'yanlış yönlendirilmiş ve gereksiz yere cezalandırıcı' yorumunu yapmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim