Anlık Bildirim

ABD'de bir duruşma sırasında iPad tartışması yaşandı

ABD'de cinayet ve adam yaralama iddialarıyla yargılanan bir kişinin duruşması sırasında olay görüntülerinin izlenilmesi için iPad'in video yakınlaştırma özelliğinin kullanılması tartışma yarattı.

iPad'in video yakınlaştırma özelliği bir duruşmada polemik oldu Tam Boyutta Gör

ABD'de bir duruşma sırasında garip bir olay yaşandı. Olaya ait görüntülerin videoda yaşananları daha net görebilmek için yakınlaştırma özelliğini kullanarak bir iPad'in kullanılmasının istenmesi üzerine savunma avukatı, itiraz ederek Apple'ın görüntüleri manipüle eden yapay zekaya sahip olduğunu söyledi.

Duruşmada iPad tartışması

ABD'nin Wisconsin eyaletinde yaşanan bir olayda iki kişiyi öldürmek ve bir kişiyi yaralamak iddialarından yargılanan Kyle Rittenhouse'un duruşmasında iPad tartışması gündem oldu. Son duruşma sırasında iPad'in video yakınlaştırma özelliğinin kullanılarak olaya ait görüntülerin incelemek istenmesine savunma avukatından itiraz geldi.

Savunma avukatı Mark Richards,Apple'ın ürettiği iPad'lerin görüntülerin yakınlaştırıldığında videoda aslında olanı değil Apple'ın kullandığı yapay zekanın orada olduğunu düşündüğü şeyi gösterdiğini söyleyerek videonun gerçekleri göstermediğini ve delil olarak kullanılamayacağını belirtti.

Yargıç, duruşmaya 20 dakika ara vererek savcıdan o sırada bir uzman bulmasını istedi. Verilen ara bittiğinde uzmanın bulunamamış olması sebebiyle olayı gösteren video, mahkemedeki büyük televizyona bağlı bir Windows kullanan cihazla yakınlaştırma yapılmadan izlendi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim