Geçtiğimiz yıllarda robot teknolojileri ile tanınan Boston Dynamics’in çoğunluk hissesini satın almaya karar veren Hyundai Motor Group, yatırımını bir sonraki seviyeye taşımaya hazırlanıyor. Otomobil devi şimdi de, Boston Dynamics’in kurucusu Marc Raibert tarafından yönetilecek bir proje için 400 milyon dolarlık başlangıç yatırımını duyurdu.
Robot üretiminde karşılaşılan zorlukları araştıracak
Bildirilenlere göre yeni bir ortaklığa imza atan ve araştırma odaklı bir Boston Dynamics AI Enstitüsü kurmayı planlayan iki şirket, gelişmiş robot üretiminde karşılaşılan zorlukları çözmeye çalışacak. Bu bağlamda dört teknik alana (bilişsel yapay zeka, atletik yapay zeka, organik donanım tasarımı ile etik ve politika) odaklanacak yeni enstitü, üniversite araştırma laboratuvarları ve kurumsal geliştirme laboratuvarlarını bir araya getirecek.
Yeni görevin, bugün var olan her şeyden daha akıllı, daha çevik, algılayıcı ve daha güvenli robotlar ve akıllı makineler yaratmak olduğunu vurgulayan Boston Dynamics kurucusu Marc Raibert, ‘’Bunu yaptığımızda, robotlar ve diğer akıllı sistemler üretkenliği artıracak, insanları tehlikeli işlerden kurtaracak, engellilere özen gösterecek ve genel olarak insanların daha iyi yaşam sürmelerine yardımcı olacaktır.’’ sözlerini dile getirdi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


zaten üretmediğini ne biliyorsun?... :P
yakında p.vatif çıkarır bu marka. yapmadığı birşey kalmadı zaten.
İstilacı güvercinlere karşı iyi olur. 5 10 dk da bir sopayı alıp kovalamak yordu artık.
Yakında su atan F18 falanda yaparlar :)
Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu...
Xiaomi kendini çok geliştirdi artık her alanda kaliteli işler yapıyorlar.
fışkırttığı su mermi gibi isabetli gitmeyeceği için gereksiz diye düşünmüş olabilirler.
Lazer nişangah da eklenseymiş tadından yenmezmiş.