Anlık Bildirim

Hyundai ve Genesis, araçlarında Apple CarKey desteği sunacak

Apple'ın dijital araba anahtarı özelliği, ortaya çıkan rapora göre bu yaz Hyundai ve Genesis markalarının araçlarında da desteklenecek. Özellik, şimdiye kadar bazı BMW araçlarında kullanılabiliyordu.

Hyundai ve Genesis, araçlarında Apple CarKey desteği sunacak Tam Boyutta Gör

Apple'ın iOS 14'le birlikte tanıttığı ve uyumlu iPhone ve Apple Watch cihazlarıyla birlikte otomobillerin kilidini açıp kapatabilmeyi sağlayan CarKey özelliği daha fazla araca geliyor. Orta çıkan bilgiler, özelliğin bu yaz Hyundai ve şirketin lüks markası Genesis araçlarda destekleneceğini gösteriyor.

CarKey daha fazla araçta desteklenecek

Şimdiye kadar yalnızca bazı BMW modellerinde desteklenen Apple'ın dijital araba anahtarı özelliği, bu yıl içerisinde daha fazla marka ve araca gelecek. Bloomberg editörlerinden Mark Gurman, aynı zamanda araçların motorlarını da çalıştırmaya olanak tanıyan CarKey'in bu yaz bazı Hyundaive alt markası Genesis araçlarda da destekleneceğini belirtti.

Özelliğin şu an için hangi araçlara geleceği bilinmiyor ancak Güney Kore merkezli araç üreticisinin bazı modellerinde NFC desteği sunması dikkat çekiyor çünkü CarKey, işlevlerini NFC desteğini kullanarak gerçekleştiriyor.

Apple CarKey, kullanıcıların arabanın anahtarını sürekli yanında bulundurması ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Özellik sayesinde uyumlu cihazlarla eşleştirilmiş arabanın kapı kollarına cihazı yaklaştırarak kilit açılabiliyor. Aracın içindeyken cihazı NFC okuyucuya veya kablosuz şarj cihazına yerleştirerek de araç çalıştırılabiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim