Anlık Bildirim

Hyundai, yeni elektrikli SUV konsepti SEVEN'ı tanıttı

Hyundai'nin elektrikli araç ailesine eklenecek olan Ioniq 7'yi simgeleyen SEVEN konsepti, tam otonom sürüşe hazır iç mekanıyla tam bir salon havası yaratıyor. İşte konseptin tasarımı ve özellikleri:

Hyundai, yeni elektrikli SUV konsepti SEVEN'ı tanıttı Tam Boyutta Gör

Hyundai'nin 'Ioniq' markası altındaki elektrikli araçlara Ioniq 7 isimli bir SUV model ekleyeceğini biliyoruz. Bugün örtüsü kaldırılan Hyundai SEVEN konsepti de bu modelin ön gösterimi olarak karşımızda.

Hyundai SEVEN konsepti, şirketin E-GMP isimli platformu üzerine inşa edilmiş. Tamamen elektrikli güç aktarma organlarıyla donatılan aracın üretim versiyonunda 483 kilometre sürüş menzili ve 350 kW şarj hedefleniyor. Bu da sadece 20 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80 doluma ulaşabileceği anlamına geliyor.

Karşımızda duran araç, iç ve dış tasarımıyla bir konsept otomobile baktığımızı fazlasıyla belli ediyor. Ön ve arka bölüme bolca serpiştirilen Parametrik Piksel aydınlatmalar, Ioniq markasının imzasını oluşturuyor. Köşeli çamurluk uçları, geriye doğru açılan arka kapılar, eğimli tavan ve aydınlatmalarla çevrili arka cam oldukça ilgi çekici görünüyor.

Hyundai, yeni elektrikli SUV konsepti SEVEN'ı tanıttı Tam Boyutta Gör

Hyundai SEVEN konseptinin iç mekanı da 3.2 metrelik aks mesafesi sayesinde oldukça geniş. Bu alan tam bir salon edasıyla tasarlanmış. Şu an biraz garip gelse de, tam otonom sürüş teknolojisi yaygınlaştığında bu yerleşime alışacağız gibi görünüyor.

Önde ileri geri hareket edebilen ve dönebilen koltuklar mevcut. Sağdaki koltuğun önünde mini buzdolabı mevcut ve yolcu dilerse buraya ayaklarını uzatabiliyor. Arkada ise oturma odalarında görmeye alışık olduğumuz L koltuk düzenine yer verilmiş. Tavanda da çeşitli içeriklerin yansıtıldığı, kabinin tüm havasını değiştirebilen bir panoramik OLED ekran yer alıyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, SEVEN konsepti, Hyundai'nin elektrikli araç ailesine eklenecek Ioniq 7'nin ön gösterimi olarak karşımızda. Söz konusu modelin 2024 yılında tanıtılması bekleniyor. Elbette bu fütüristik özellikler üretim versiyonunda olmayacaktır. Ancak arka aks yönlendirme gibi lüks araçlarda bulunan özelliklerin adı geçiyor. Konuyla ilgili gelişmeleri siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim