Anlık Bildirim

İBB Başkanı Uysal: "Metrobüs, kapasitesinin iki katı yolcu taşıyor"

Metrobüs'ün Silivri'ye kadar uzatılması konusunda konuşan İBB Başkanı Mevlüt Uysal, metrobüsün şuanda kapasitesinin çok üzerinde yolcu taşıdığını ve bu durumun farkında olduklarını belirtti.

İBB Başkanı Uysal: 'Metrobüs, kapasitesinin iki katı yolcu taşıyor'
 

Silivri’deki kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, uzun süredir merak edilen metrobüs hattının Silivri’ye kadar uzatılması konusunda da dikkat çeken yorumlarda bulundu. Mevlüt, “Metrobüsü kullanan vatandaşların hali ortada.” dedi.

Kentsel dönüşüm kapsamında bulunan Silivri’deki KİPTAŞ konut projesinin tanıtımının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İBB Başkanı Mevlüt Uysal, metrobüs hattının Silivri’ye kadar uzatılması fikrine şimdilik sıcak bakmadıklarını belirtti.

"Vatandaşlarımızın halini hepimiz görüyoruz" 

500 bin günlük kapasite ile planlanan metrobüsün şuanda 900 bin yolcu taşıdığını belirten Uysal, “Silivri’ye kadar uzatıldığı zaman 1 milyon 300, hatta 1 milyon 400 demek. Metrobüse binen vatandaşlarımızın halini hepimiz görüyoruz. Dolayısıyla şu anda var olan sıkıntıyı nasıl aşarız onun çözümünü ararken, Silivri’ye uzatarak o çözülemez.” yorumunda bulundu.

Uysal, metrobus hattı bugün uzatılırsa hem Silivri halkına, hem de mevcut metrobüs yolcularına kötülük yapılmış olacağının altını çizdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7185 kez okundu.
39 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
metrobüs, ibb ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim