Anlık Bildirim

iPad Pro, Ekim 2014'de; büyük ekranlı iPhone ise...

iPad Pro, Ekim 2014'de; büyük ekranlı iPhone ise... Tam Boyutta Gör

Apple'a yakın isimlerden alınan son bilgiler iPad Air'dan sonra sıkça anılmaya başlayan ve birçok önemli kaynağın dile getirdiği iPad Pro'nun Ekim 2014'de boy göstereceğine işaret ediyor. Ancak iPad Pro'nun lansman tarihinden çok daha dikkat çekici iddia büyük ekranlı iPhone konusunda ortaya atıldı.

Digitimes'ın Apple'ın tedarik zinciri içerisindeki kaynaklarından edindiği son bilgilere göre Apple'ın 12.9 inçlik olacağı belirtilen büyük ekranlı iPad (ya da muhtemel pazarlama ismiyle iPad Pro) gelecek yılın ekim ayında satışa sunulacak. Apple'ın iPad Pro için Quanta Computer ile işbirliğine gittiği belirtilirken; cihazın özellikle profesyonel ve eğitim amaçlı uygulamalarda öne çıkacağı ifade edildi. Aynı kaynaklar büyük ekranlı tabletlerin Apple ve Samsung'un öncülüğünde hızla yaygınlaşacağını ve bunun 12-13 inçlik Ultrabook'lara olan ilgiyi büyük ölçüde kıracağına inanıyor.

Digitimes'ın aynı haberinde 8.nesil iPhone'la ilgili paylaştığı detaylar ise iPad Pro'nun detaylarından çok daha ilginç ve dikkat çekici. İddiaya göre Apple, TSMC tarafından 20nm süreciyle üretilecek yeni nesil A8 işlemcisinden gücünü alacak olan büyük ekranlı iPhone'u ilginç şekilde Mayıs 2014'de satışa sunmayı planlıyor.

iPhone 4 ve öncesini WWDC'de, iPhone 4s ve sonrası modelleri ise güz döneminde tanıttığı hatırlandığında Apple'ın yeni iPhone'u mayıs ayında satışa sunması için hiçbir neden bulunmuyor. Dahası Apple'ın bu tarihteki bir iPhone lansmanı için iOS 8'i şubat-mart döneminde tanıtması gerekiyor. Ayrıca mayıs ayları Apple'ın ürün tanıtımları için fazla tercih etmediği aylardan biri. Tüm bunlar, yeni iPhone'un mayıs ayında tanıtılacağı yönündeki iddiayı zayıflatıyor. Ancak bu tarihin Apple'ın yeni iPhone'un imalatına başlaması, en azından imalatla ilgili çalışmalarına son şeklini vereceği bir tarih olması çok daha olası duruyor ki bu tarihin çıkış noktasının da bu olduğu görüşündeyiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4695 kez okundu.
28 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Android, Apple ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim