Anlık Bildirim

iPhone 7’deki Intel modem performans konusunda geride kalıyor

Geçen yıl A9 işlemcisindeki üretim farkını çok konuşmuştuk. Bu yıl ise aynı konu hücresel modem üzerinde başlıyor. iPhone 7 serisindeki Intel modem testleri geçemedi.

Apple’ın aynı bileşen konusunda iki farklı üreticiden tedarik yaptığında sıkıntılar yaşadığına şahit olduk. Örneğin geçen yılın Apple A9 işlemcisinde, TSMC ve Samsung üretimi versiyonlar performans olarak çok az da olsa fark ediyordu. Şimdi aynı durum modem konusunda yaşanıyor.

Intel Fırsat Tepiyor

Bilindiği üzere Intel modemler ilk kez iPhone ailesinde yer alma şansı elde etmişti. Belirli iPhone 7 versiyonlarında Intel’in XMM7360 modemine yer verilirken, belirli versiyonlarda da Qualcomm MDM9645 modemi kullanılmıştı. Yapılan testlerde Intel markalı modem performans olarak çok gerilerde kalıyor.

Bir süre önce Intel modem taşıyan iPhone 7 modellerinde bağlantı problemi yaşandığı ve Qualcomm modem kadar operatör uyumu sunmadığı gündeme gelmişti. Şimdi ise performans konusunda sıkıntılar olduğu ortaya çıktı.

Cellular Insights, özel test ortamları oluşturarak iki farklı iPhone 7 Plus modelinin modemlerini incelemeye tabi tuttu. Testin amacı gerçek hayattaki baz istasyonlarından uzaklaşma veya yakınlaşma gibi senaryolar karşısında modemlerin tepkilerini ölçebilmekti.

Testler

Her üç testte de normal koşullar altında modemlerin benzer performansı verdiği görülmüş. Bununla birlikte baz istasyonundan uzaklaşma yaşandığında makas ortaya çıkmaya başlamış. Düşük sinyal kalitesinde Intel modemin performansı, Qualcomm modeme göre yüzde 30 civarında düşmüş. Ayrıca baz istasyonuna yaklaştığında da Qualcomm modemin yine daha hızlı veri aktarım oranlarına ulaştığı görülmüş.

Sadece iPhone 7 serisinde değil genel listede de Intel modemler çok düşük performans sergiliyor. Diğer pek çok akıllı telefonun dahil edildiği genel performans tablosunda neredeyse en düşük performans Intel modeme ait durumda.

Intel genelde stok sıkıntısı yaşamamak için bir bileşende birkaç tedarikçi ile çalışmayı tercih ediyor. Ekran, batarya, bellek, depolama gibi bileşenler yerine göre iki veya üç tedarikçinin elinden çıkıyor. Bununla birlikte yukarıda bahsettiğimiz performans farkları bazen can sıkıcı olabiliyor. Bu performans farkı, Apple’ın sonraki tercihinde Intel’i saf dışı bırakmasına neden olabilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5835 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 7, iphone 7 intel modem ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim