Anlık Bildirim

Samsung ve Qualcomm arasında soğuk rüzgarlar esiyor

Amiral gemi tarafında Qualcomm ile başarılı bir ortaklık kuran Samsung, en önemli ortağını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Firma 10nm sürecindeki üretimi yetiştiremiyor.

Bu yıl hem kendi yonga setlerini hem de Snapdragon 820 yonga setini üreterek önemli bir başarı gösteren Samsung, 10nm sürecinde hacimli üretime başladığını duyurarak dikkatleri üzerine çekmişti. Gelecek yıl da Qualcomm ihalesini kapacağına kesin gözüyle bakılan Samsung için rüzgar tersine esmeye başladı.

Üretim Gecikiyor

Çin’den gelen bilgilere göre Samsung LSI iştiraki 10nm hacimli üretim sürecine geçti geçmesine ancak Snapdragon 830 yonga setini zamanında yetiştirememesi durumu ortaya çıktı. Qualcomm, gecikme yaşandığı için halen tüm ortaklarına Snapdragon 830 örneklerini gönderebilmiş değil.

Qualcomm'un planı yıl sonuna kadar tüm Snadragon 830 örneklerini dağıtarak hacimli üretime hazır hale gelmekti. İlk cihazlar da CES 2017 fuarında boy gösterecekti. Samsung’un takvimin gerisinde kalması bütün planları bozdu. Bu bakımdan Qualcomm, üretimi TSMC’ye kaydırmayı planlıyor.

Henüz TSMC tarafından yapılmış resmi bir açıklama yok ancak firmanın 10nm sürecinde test aşamasına geçtiği biliniyor zira 7nm süreci hazırlıklarına başlanmış olması bunun en büyük göstergesi. Herhangi bir aksaklık yaşanmazsa yıl sonunda TSMC de hacimli üretime başlamayı planlıyor. Hatta ilk müşterinin Apple A10X yonga seti olduğu da konuşulanlar arasında.  

Bu yıl amiral gemi tarafında Samsung’un adeta hegemonyası esti diyebiliriz. Exynos 8895 yonga seti yanında sayısız amiral gemi modelinde kullanılan Snapdragon 820 ve 821 yonga setleri de firmanın bantlarından çıkıyor. Samsung’un gelecek ihaleler için iyi bir imaj oluşturduğu düşünülüyordu ancak geciken 10nm üretim süreci her şeyi alt üst edebilir. Galaxy Note 7 faciası izlerini kısa sürede ortadan kaldırmayı hedefleyen Samsung için bu gelişmeler pek de hoş karşılanmayacaktır.

Hali hazırda Apple ve Kirin yonga setleri TSMC tarafından üretiliyor. Qualcomm’un amiral gemi sınıfı da TSMC’ye geçerse Samsung’un eli zayıflayacak. Firmanın hemşehrisi LG de, yeni yonga setini 10nm sürecinde Intel ile üretmeyi planlıyor. 


 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim