Anlık Bildirim

iPhone 8 batarya testi sonuçları

iPhone 8 performans testlerinin ardından batarya testlerinin konuğu oluyor. iPhone 8'in kullanım ve şarj süresine aynı zamanda rakipleriyle olan karşılaştırmasına haberimizden ulaşabilirsiniz.
Apple'ın yeni modellerinden biri olan iPhone 8 ile ilgili en merak edilen konulardan birisi de bataryasının nasıl bir performans sergileyeceğiydi. iPhone 8'in Geekbench testlerinin yapılmasının ardından cihaz şimdi de batarya testlerinin konuğu oluyor. 
 
Hatırlayacağınız üzere Apple; iPhone 7'de 1960 mAh'lik bir bataryaya yer vermişti. Ancak iPhone 8'de batarya kapasitesi %7 düşürülerek 1821 mAh'lik bir bataryaya yer veriliyor. Zira bu düşüş sizleri yanıltmamalı. Yeni iPhone 8, Apple'ın A11 Bionic yongasıyla birlikte geliyor; bu da daha verimli 10 nm'lik üretim aşamasından geçen çipin daha az enerji tüketirken aynı veya daha yüksek bir performans sunmasına olanak tanıyor.

Daha Küçük Pil Ve Daha Uzun Kullanım Süresi

200 nits ekran parlaklığında uygulanan bu teste göre iPhone 8, içerisinde daha büyük bir pil bulunan iPhone 7'yi geride bırakmayı başarıyor. Batarya testinden iPhone 8, 8 saat 37 dakikalık bir bilançoyla ayrılırken iPhone 7 ise 7 saat 46 dakikalık bir kullanım süresi sunuyor. HTC U11'e baktığımız zaman 9 saat 3 dakikalık kullanım süresiyle birincilik tahtının sahibi oluyor.

 
iPhone 8 batarya testi sonuçları

Şarj Süresi 

Testin ikinci aşaması olan şarj süresi sonuçları ise oldukça şaşırtıcı. Zira iPhone 8'in iPhone 7'den daha küçük kapasiteli bir bataryaya sahip olmasına karşın iPhone 7'den 7 dakika daha geç şarj oluyor. Ancak burada bir detayı atlamamak gerek. iPhone 8 kutusundan normal bir şarj adaptörü ile çıkıyor. Yani hızlı şarj desteğine sahip adaptörü ekstradan para ödeyip almanız gerekiyor. iPhone 8'i hızlı şarj adaptörüyle şarj ettiğinizde ise şarj süresi daha da kısalacaktır. Bu testin lideri ise 97 dakika da şarj olan LG G6 oluyor.
 
Son olarak iPhone 8'in kablosuz şarj performansının da test edildiğini söyleyelim. Sonuçlar ortaya çıkınca içeriğimizi güncelleyeceğiz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
44971 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
batarya, iphone 8 ve
2 etiket daha batarya testi Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim