Anlık Bildirim

iPhone X kullanıcıları aile siparişlerinde Face ID kullanamıyor

Ne kadar çok güvenli olursa olsun bazı riskli durumlarda Face ID devre dışı bırakılıyor. iPhone X sahibi aileler çocuklarının alışverişlerini Apple kimliği girerek onaylamak zorunda.

iPhone X ile teknoloji dünyasına sunulan Face ID teknolojisi, o günden bu yana hep gündemde. İkiz kardeşinin telefonunu açabilen kullanıcı veya annesinin telefonuna girebilen çocuğu gibi pek çok konu Face ID teknolojisinin güvenilirliğini sorgulamaya çalışıyor.

Apple’ın kendisi de güvenemiyor

Apple da durumun farkında ve sürekli sistemi daha iyi hale getirmek için çalışıyor. Ayrıca bu tür boşlukların zaafiyet oluşturmaması için de tedbirler alıyor. Aile siparişlerinde Face ID’nin devre dışı bırakılması buna son örnek.

Normalde iOS kullanıcıları aile bireylerinin diğer cihazlarını Aile Paylaşımı’na dahil ederken Satın Almak İçin Sor özelliğini aktif edebiliyor. Bu özellik 18 yaşa kadar çocukların App Store üzerinden alım yaparken ailesinden izin almasını gerektiriyor.

Özellik kapsamında bir satın alma yapmak isteyen çocuk Apple kimliğini girdikten sonra yetkili ebeveyne istek gönderiyor. Ebeveyn talebi inceleyerek onay veriyor. Bunu da sadece Apple kimliği ile yapıyor.

Bugüne kadar Apple kimliği girerken Touch ID özelliği de kullanılabiliyordu. iPhone X modelinde onun yerine Face ID olmasına rağmen Apple bunun kullanılmasına izin vermemiş. Yani iPhone X kullanıcısı ebeveynler onay verirken şifresini girmek zorunda.

Apple muhtemelen çocukların bir şekilde ebeveynlerinin iPhone X cihazını ele geçirerek Face ID özelliğini atlatmaya çalışacağını düşünmüş olmalı ki böyle bir tedbir uygun görmüş. Yani çocuklar mutlaka ailesinin şifreyi girmesini beklemek zorunda. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2729 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, ask to buy ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim