Anlık Bildirim

iPhone XS modellerinde çekim gücü sorunu mu var?

Bazı iPhone XS ve iPhone XS Max kullanıcıları özellikle sinyalin zayıf olduğu kırsal kesimlerde bağlantı kopması problemi yaşıyor. Sorunun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olduğu konusunda netlik yok

Apple’ın bugüne kadar geliştirdiği en iyi iPhone modelleri olma iddiasındaki iPhone XS ve iPhone XS Max satışa çıktı. Bununla birlikte bazı kullanıcılar LTE ve WiFi çekim gücünde problemler olduğunu rapor ediyor.

Sorun şimdilik yaygın değil

Henüz geniş çaplı bir etki söz konusu değil. Apple ve MacRumors forumlarına bakıldığında sınırlı sayıda kullanıcı grubunun bu problemlerden şikayetçi olduğu ifade ediliyor.

Şikayetlere göre özellikle zayıf sinyallerin olduğu alanlarda telefonların bağlantı kurmakta zorlandığı ifade ediliyor. Kullanıcılar iPhone X ile yapılan karşılaştırmalarda zayıflığı net bir şekilde görmüş.

Akla ilk gelen yeni iPhone modellerine Intel tarafından sağlanan modemlerde problem olabileceği ancak Haberleşme Kurumu değerlendirmelerini inceleyen uzmanlar bunun mümkün olmadığını ifade etmiş. Diğer taraftan Apple’ın ilk kez yer verdiği 4x4 MIMO anten diziliminin soruna yol açmış olabileceği düşünülüyor.

Henüz Apple tarafından bir açıklama yapılmadığı için soruna tam olarak neyin sebep olduğu bilinmiyor. Uzmanlar yazılım güncellemesi ile sorununun çözülemeyeceğini ve donanım tarafında bazı optimizasyonlar olması gerektiğini ifade ediyor. 

Yeni modellerde karşılaşılan diğer bir sorun ise WiFi çekim gücü. Özellikle 5GHz bandında iPhone X modeline göre yarı yarıya kadar düşen bağlantı hızlarından şikayet ediliyor. Şimdilik bununla ilgili de bir açıklama yapılmış değil.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11690 kez okundu.
25 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone xs, iphone xs antennagate ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim