Anlık Bildirim

iPhone satışları, 2014 öncesine dönebilir

Yıllardır iPhone satışları ile büyük bir ivme kazanan Apple, artık kazanımlarını geri vermeye başlıyor. Analizler, iPhone satışlarının iki yıl öncesine dönebileceğini gösteriyor.

Apple’ın bu yıl iPhone satışlarında bir miktar gerileme yaşayacağı biliniyor ve geçen yıla göre kıyas yapılıyordu. Analiz uzmanları kıyasın bir iki yıl daha geriye gidebileceğini düşünüyor.

Doğru tahminleri ile bilinen analiz uzmanı Ming-Chi Kuo, bu yıl ki iPhone satış rakamlarının 2014 yılının bile gerisinde kalabileceğini ifade ediyor. Pazarın en iyi 5 firması arasında tek düşüş gösteren sadece Apple olacak.

Kuo, en kötü senaryoda iPhone satışlarının 190 milyon civarında gerçekleşeceğini tahmin ediyor. 2014 yılında iPhone 6 serisinin de katkısıyla, Apple 193 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirmişti. Bu bakımdan, satışlar 2014 yılından bile az olabilir. Yıl bazında ise yüzde 18.1 düşüş söz konusu.

Kuo en iyi senaryoda ise Apple’ın 205 milyon iPhone satışı yapacağını ifade ediyor. Yıl bazında yüzde 11.6 gerileme yaşanabilir. Farklı uzmanların beklentisi ise, bu yıl 210-230 milyon arasında iPhone satışı yapılacağı yönündeydi. Apple, beklentilerin de altında kalabilir.

Bu yıl Samsung’un 320 milyon akıllı telefon satışına ulaşacağı ve yüzde 1 artış kaydedeceği tahmin ediliyor. Huawei ise yüzde 15 artışla 122 milyon akıllı telefon satacak ve üçüncü sırayı koruyacak. İlginç olan ise, bu yılın tahminlerinde Oppo ve Vivo firmalarının ilk beşte yer alması. Xiaomi’nin özellikle bu yıl 100 milyon civarında satış yapması bekleniyor ancak listeye girememiş durumda.

Kuo ayrıca, iPhone 7 serisinde fark yaratacak bir özellik göremediğini, bu bakımdan satışları çok fazla artıramayacağını düşünüyor. 4 inçlik ekrana sahip yeni iPhone SE modelinin de satışlara önemli bir katkı yapması beklenmiyor.

Apple’ın asıl değişimi ise 2017 yılında olacak. Daha önce S takısı altında ara modeller piyasaya süren Apple, bu kez doğrudan iPhone 8 modeline geçecek. Cam kaplama gövde, iPhone 4 tasarım çizgileri, Plus versiyonu için AMOLED ekran ve 5.8 inçlik ekran büyüklüğü, iPhone 8 serisi için konuşulanlar. Kuo, iPhone 8 ile firmanın önemli satış rakamlarına ulaşacağını öngörüyor.

Akıllı telefon pazarı artık doygunluğa ulaşmaya başladığı için daralma da kaçınılmaz oluyor. Bununla birlikte, daralmadan en fazla etkilenen Apple olacak gibi görülüyor. Samsung ve Huawei bu yıl satışlarını artırma eğiliminde. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15283 kez okundu.
35 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 7, iphone 8 ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim