Anlık Bildirim

iWatch'ın üzerindeki sis perdesi aralanıyor: 10'dan fazla sensör ile devrimsel "akıllı saat", Ekim 2014'de

iWatch'ın üzerindeki sis perdesi aralanıyor: 10'dan fazla sensör ile devrimsel 'akıllı saat', Ekim 2014'de Tam Boyutta Gör

Bu ayın başında tanıtılan iOS 8’in önemli özelliklerden biri olarak dikkat çeken Health uygulamasından sonra, teknoloji dünyasının geri sayıma başladığı akıllı saat “iWatch” hakkında yeni detaylar geliyor.


Basın dünyasının iki önemli ismi Wall Street Journal ile Reuters, Apple’a yakın kaynaklardan edindikleri son bilgileri okuyucuları ile paylaştı. Gerek WSJ, gerekse de Reuters’ın haberi, iWatch’ın üzerindeki perdeyi biraz daha aralıyor.


Reuters: iWatch, Ekim 2014’de geliyor


Dünyanın önde gelen haber ajanslarından olan Reuters’ın haberine göre Apple, iWatch’ı ekim ayında satışa sunma yönünde hedefi doğrultusunda saatin seri üretimine bu ay içerisinde başlayacak. iWatch’ın üretimi konusunda, Mac bilgisayarlarının üretiminde de söz sahibi olan Quanta Computers ile iş birliğine gittiği belirtilen Apple, eğer her şey yolunda giderse, 2014 yılında 50 milyon adet iWatch’ı kullanıcıların beğenisine sunacak.


Reuters’ın kaynakları, iWatch’ın son boyutu konusunda 2.5 inçte karar kılındığını ve tasarımın Nike Fuelband gibi etkinlik izleyicilerinden ziyade, daha geleneksel saatleri andıracağını vurgularken; saatin dokunmatik arayüz ile kontrol edilip, kablosuz şarj edilebilme ve nabız sensörü gibi sağlık parametrelerini ölçebilecek sensörlere sahip olacağını belirttiler.


WSJ: 10’dan fazla sensör ile Apple, “akıllı saatler, akıllı telefonlardan daha akıllı değiller” algısını değiştirecek


Apple’a yakınlığıyla bilinen, ABD’nin saygın yayın organlarından olan Wall Street Journal’a göre ise Apple, iWatch ile piyasadaki akıllı saat ve etkinlik izleyiciler ile oluşan olumsuz algıyı değiştirmeyi hedefliyor. Apple’ın bu algıyı iWatch’ın sağlık takibi konusundaki yetenekleriyle değiştireceğini ifade eden Wall Street Journal, saatin sağlık ve spor için 10’dan fazla sensöre ev sahipliği yapacağını ve iOS 8 ile merhaba diyen Health uygulamasına veri akışı sağlayacağını ifade etti.


Reuters gibi iWatch’ın ekim ayında satışa sunulmasının hedeflendiğini aktaran Wall Street Journal, Reuters’dan farklı olarak ise Quanta Computers’ın gelecek ay test üretimine başlayacağını dile getirdi.


Steve Jobs’ın beyin takımındaki önemli yöneticilerden olan Eddy Cue, geçtiğimiz ay sonu yapılan Code Konferansı’nda “Apple’da son 25 yılda gördüğüm en zengin ürün yolculuğu bu yılın sonunda başlayacak” diyerek, iWatch’ın tıpkı iPhone ve iPad gibi devrimsel bir ürün olacağı yönündeki beklentiye ışık tutmuştu.


iWatch hakkında yeni bilgiler geldikçe sizlere aktarmayı sürdüreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1889 kez okundu.
32 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Sağlık, Apple Watch ve
5 etiket daha Apple ios 8 health spor iOS
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim