Anlık Bildirim

IBM ve Samsung'un yeni transistör tasarımı, yüksek verimli işlemcileri mümkün kılacak

IBM ve Samsung, bir konferans sırasında %85 verilimlilik ve iki kat performans sunacağını söylediği VTFET tasarımını duyurdu. Tasarım, çip üzerindeki transistörlerin dikey olarak yerleşimini amaçlıyor

Samsung ve IBM'den yarı iletkenler için yeni transistör tasarımı geldi Tam Boyutta Gör

IBM ve Samsung, IEDM yıllık mikro ve nanoelektronik konferansı sırasında transistörleri bir çip üzerinde dikey olarak yerleştirmek için yeni bir tasarım geliştirdiklerini açıkladılar. Yarı iletken tasarımında bir atılım yaptıklarını söyledikleri Dikey Aktarım Alan Etkili Transistörler'in (VTFET), daha yüksek performans ve gelişmiş güç verimliliği sunduğu belirtiliyor.

Yarı iletkenler VTFET ile daha verimli olacak

Geleneksel tasarımda yarı iletken üzerinde yatay olarak yerleştirilmiş transistörler yer alırken VTFET teknolojisinde transistörler yarı iletken üzerinde dikey olarak yerleştirilecek. Tasarım, elektrik akımının daha hızlı aktarılmasını sağlayacak ve bu durum da performansı iyileştirecek. Ayrıca daha hızlı akışın elde edilmesi enerji verimliliği de sağlayacak.

IBM ve Samsung, geliştirdikleri tasarımın FinFET transistörlerle tasarlanmış yongalardan %85 daha az güç kullanacağını ve performansı iki katına çıkaracağını belirtiyor. Teknoloji devleri, bu sayede akıllı telefonlarda tek şarjla bir haftalık kullanım ömrü sağlanabileceğini söylüyorlar.

IBM ve Samsung, VTFET'in ne zaman ticarileşeceğine dair bir açıklama yapmadılar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim