Anlık Bildirim

Intel, Alder Lake ile pazar payını arttırdı: AMD liderliği sürüyor

Yeni nesil Alder Lake işlemcileri ile büyük satış rakamlarına ulaşan Intel, pazar payını yavaş yavaş geri kazanmaya başladı. Şirketin rakibi AMD, Ryzen 5000 serisi ile liderliğini koruyor.

Intel, yeni Alder Lake işlemcileri ile pazar payını arttırdı Tam Boyutta Gör

12.nesil Alder Lake işlemcilerini 4 Kasım’da piyasaya süren Intel, büyük satış rakamlarına ulaşmayı başardı. Almanya’nın en büyük parekendecisi Mindfactory tarafından paylaşılan bilgilere göre yeni işlemci ailesi, Kasım ayında Intel’in en başarılı nesli olmayı başararak satışların yüzde 37’sini oluşturdu. Bununla birlikte bu başarıyı sırasıyla yüzde 34 ile Rocket Lake, yüzde 28 ile Comet Lake takip etti.

Intel, yeni Alder Lake işlemcileri ile pazar payını arttırdı Tam Boyutta Gör

Ryzen 3000 serisi ile beraber pazardaki yükselişini sürdüren AMD ise, tüm satışların yüzde 48'ini oluşturan Ryzen 5000 serisi ile liderliğini sürdürüyor. Bunun yanı sıra Kasım ayında Kara Cuma ve Siber Pazartesi gibi etkinlikler ile satışlarını arttırmayı başaran iki şirket, 2020 Kasım ayına kıyasla yarı yarıya satış kaybı yaşadı. 

Intel'in yeni nesil işlemcileri ile pazarda kaybettiği oranı yavaş bir şekilde geri kazanmaya başladığını söyleyebiliriz ancak AMD'nin gelecek yıl piyasaya sürülecek 6000 serisi ile beraber işlemci sektörü tekrar kızışabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim