Anlık Bildirim

İddia : Galaxy S4, sadece Qualcomm işlemcisi üzerinde çalışacak

İddia : Galaxy S4, sadece Qualcomm işlemcisi üzerinde çalışacak

14 Mart tarihinde tanıtılmasına kesin gözüyle bakılan Galaxy S4 amiral gemi modelinin işlemcisi konusunda bugüne kadar Exynos 5 Dual, Exynos 5 Quad ve Exynos 5 Octa çözümlerinin kullanılacağı şeklinde iddialar gündeme gelmişti. Bunlardan Exynos 5 Quad adındaki 4 çekirdekli ve Cortex-A15 tabanlı işlemcisinin kullanılması ağır basarken, LTE versiyonları için yine Qualcomm tasarımı Snapdragon S4 Pro veya 600 işlemcisine yer verileceği tahmin ediliyordu. 

Güney Koreli bir site ise firma içindeki kaynaklara dayanarak dün ortaya ilginç bir iddia attı. Site, Samsung'un Exynos 5 Octa işlemcisinin aşırı ısındığı ve aşırı güç tükettiği ve  bir son kullanıcı cihazında kullanacak hale getiremediği için bu yıl ilk kez Snapdragon işlemcisine asıl Galaxy S4 modelinde yer vereceğini iddia ediyor. 

Ayrıca Samsung her bölge için ayrı işlemci çözümü kullanmak yerine bir dünya telefonu pazara sunmayı ve tek bir işlemci çözümüne yer vermeyi istiyor. 

Bugüne kadar gündeme gelen iddialar dikkate alınmadığında sitenin iddiası akla biraz gerçekçi geliyor. Ancak Octa işlemcisi olmasa bile Samsung'un Exynos 5 Quad ve Dual işlemcileri de mevcut. Kaldı ki Qualcomm'un son çözümü Snapdragon 600 yongasetine yer vermek bile an itibariyle LG ve HTC'nin iki modelinin gerisine düşmek anlamına gelecek. Apple'ın da Samsung'dan işlemci üretimi anlamında vazgeçecek olması, bir anda firmanın Texas'daki yonga üretim bantlarının boşalması ile sonuçlanabilir. 

Ancak Samsung'un en az bir S4 versiyonunda Snapdragon S4 Pro veya 600 işlemcisine yer vereceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bunun haricinde Samsung'un böyle bir hamle yapacağına inanmak oldukça zor. Sitenin neye dayanarak böyle bir iddia ortaya attığı da bilinmiyor. Muhtemelen kaynaktan bilgi edinme sırasında Snapdragon versiyonunun asıl versiyon olacağı yönünde bir yanlış anlama yaşanmış olabileceği akla geliyor. 

Bununla birlikte Exynos 5 işlemcileri ile ilgili gündeme gelen diğer bir bilgi de Cortex-A15 tabanlı çözümlerin şu an batarya ömrü konusunda bazı sıkıntılar yaşadığı, özellikle Nexus 10 modelindeki problemlerin Samsung tarafından izlendiği ve firmanın Cortex-A15 ile birlikte Cortex-A7 yardımcı çekirdeğine de yer vermeyi düşündüğü konusunda. Bu bakımdan Exynos 5 Octa işlemcisi de sürpriz olmayacaktır. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1063 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim