Anlık Bildirim

İddia : Microsoft, Linux için Office yazılımına sıcak bakıyor

İddia : Microsoft, Linux için Office yazılımına sıcak bakıyor

Yıllarca PC ve Mac sistemlerinde yer aldıktan sonra Microsoft'un kendi mobil işletim sisteminde boy göstermeye başlayan Office yazılımı, iOS işletim sistemi için de hazırlıklarını sürdürüyor. Ancak bunun dışında Microsoft'un yıllardır karşısında yer alan Linux tabanlı sistemler için de bir Office sürümü hazırladığı konuşuluyor.

Açık kaynak gönüllüsü Michael Larabel tarafından Brüksel'de düzenlenen Açık Kaynak Geliştirici toplantısı esnasında isimsiz bir kaynaktan elde edilen bilgilere göre, Microsoft Linux sistemlerinin işletim sistemi pazarında artık önemli bir oyuncu haline gelmeye başladığına inanıyor ve Linux için Office sürümüne sıcak bakıyor.

Microsoft'un planladığı zaman dilimi ise 2014 yılı içerisinde. Kaynağından emin olan ve daha önce Linux için Steam iddiasını da ortaya atan Larabel, itiraz eden takipçilerine ise beklemeleri ve görmeleri konusunda tavsiyede bulunuyor. Android için Office dedikoduları da bu iddianın dayanak noktalarından birisi. 

Şimdilik bu konuda herhangi bir resmi açıklama veya başka bir kaynaktan gelmiş bilgiler yok. Bu bakımdan ne kadar gerçeğe yakın olduğu hakkında bir tahminde bulunmak zor. Ancak Linux için bir Office sürümü mutlaka bu sistemlere olan ilgiyi artıracaktır.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1289 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Linux, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim