Anlık Bildirim

İddia : Samsung benchmark testlerinde hız aşırtma yapıyor

İddia : Samsung benchmark testlerinde hız aşırtma yapıyor

Mobil cihazların tabi tutulduğu benchmark testleri, donanım ile ilgili bilgiler vermesinin yanısıra, cihazın ne derece güçlü olduğuna dair tüketicilerin de yakından takip ettiği bir platform haline geldi. Pek çok amiral gemi modelinin lansmanı için benchmark skorları sıkça başvurulan bir kaynak durumunda.

Ancak Şubat ayından bu yana Samsung'un Galaxy S4 modelinin benchmark testlerinde hız aşırtma yaparak saat hızlarını olduğundan daha yüksek göstermeye çalıştığı iddiaları gündeme gelmekteydi. Anandtech ekibi konuya el atarak Samsung'un böyle bir davranış içerisinde olup olmadığını anlamaya çalıştı.

Ekip yaptığı çalışmalarda, Samsung'un GLBenchmark, AnTuTu veya Quadrant testlerinin çalıştığı esnada işlemci hızlarını artırma yoluna gittiğine dair kodlar elde etti.

Örneğin Exynos 5 Octa ile gelen Power VR 544MP3 grafik birimi 480MHz saat hızında çalışırken, benchmark testleri esnasında hız 532MHz'e yükseliyor. Böylece cihaz daha yüksek skorlar elde ederken, kağıt üzerinde en güçlü konuma geliyor. 

Ekip Samsung'un test edilen cihazında TwDVFSApp.apk adında bir ayar uygulaması olduğunu keşfetmiş. Uygulama işlemci ve grafik birimini farklı benchmark testlerine göre ayarlıyor ve hızlarını turbo modda yüksek seviyelere çıkarıyor. 

Tüketiciyi bir nevi yanıltma olarak gösterilen bu davranışın sadece Samsung'a özgü olmadığını savunanlar da mevcut. Pazarlama taktiği gereği pek çok üreticinin amiral gemi modellerinde bu tarz manipülasyonlar yaptıkları dile getiriliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2293 kez okundu.
56 kişi, toplam 61 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim