Anlık Bildirim

Tesla modelleri resmi olarak Türkiye'ye geliyor

Gelen haberlere göre Tesla, daha önce ertelediği Türkiye kararını sonunda gerçekleştirmeye karar verdi. Türkiye'de kurulan 'Tesla Motorları' isimli şirkete yeni bir CEO atadı. Modeller bu yıl geliyor.

İddia: 'Tesla modelleri resmi olarak Türkiye'ye geliyor' Tam Boyutta Gör

Çıkan son haberlere göre ABD'li elektrikli otomobil devi Tesla sonunda resmi olarak Türkiye'ye geliyor. Tesla'nın bu konuda yeni adımlar attığı ve 2022 yılı içerisinde tüm modellerini Türkiye'ye getireceği ifade ediliyor.

Hatırlanacak olursa Tesla, daha önce de Türkiye pazarına girme kararı almış fakat ek vergi sebebiyle bu kararını ertelemişti. Ancak aradan geçen süreçte yeni adımlar atıldı. Tesla, 2015 yılında kurduğu 'Tesla Motorları' isimli şirketin sermayesini tek kalemde 50 milyon lira artırmıştı. Şimdi de şirkete yeni bir CEO atadığı belirtildi.

Bu kapsamda Türkiye'deki şirketin yönetiminden Kemal Geçer sorumlu olacak. Geçer'in 2015 yılından bu yana Lufthansa Havayolları'nın Türkiye-Irak CEO'su olarak görev yaptığı ve şirketin yüzde 20 büyümesinde büyük pay sahibi olduğu altı çizilen detaylar arasında. Ayrıca Tesla'nın Türkiye operasyonlarını yönetecek isim de Emir Tunçyürek olmuş.

İddia: 'Tesla modelleri resmi olarak Türkiye'ye geliyor' Tam Boyutta Gör

Tesla'nın Türkiye planı henüz tam olarak bilinmiyor ancak diğer bölgelerde olduğu gibi işe süperşarj istasyonlarıyla başlayacağını düşünebiliriz. Zira Tesla'nın resmi internet sitesinde istasyonların kurulacağı illeri görebiliyoruz. 'Yakında' ibaresinin yer aldığı iller İstanbul, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Edirne, Hendek (Sakarya), İzmir ve Konya olarak sıralanıyor.

Verilen bilgiye göre Tesla, başta İstanbul’da ve sonrasında bölgelerde ve diğer illerde kendi bünyesine bağlı satış ofisleri ve mağaza zincirleri oluşturacak. ABD'li elektrikli araç devi, 2022 içinde yapılanmasını hızla tamamlayarak, ürettiği 4 modeli de Türkiye’ye getirecek. Kısa zamanda yapılacak lansman ile araçlar tanıtılacak ve fiyatları kamuoyu ile paylaşılacak.

Tesla resmi olarak henüz Türkiye'ye gelmese de 'grey market' yani paralel ithalat yoluyla gelen Tesla modellerinin ilanlarını görmek mümkün. Bu konuda sıfır kilometre Model Y Long Range için 1.980.000 TL, Model 3 Standart Plus için 1.480.000 TL gibi fiyatlar karşımıza çıkıyor. Zamanı geldiğinde Tesla'nın kendi fiyatlandırması nasıl olacak göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9270 kez okundu.
62 kişi, toplam 66 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, elon musk ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim