Anlık Bildirim

İETT, TEMSA'nın elektrikli otobüsü Avenue Electron'u test ediyor

TEMSA'nın  400 kilometre menzile sahip elektrikli otobüsü Avenue Electron, İETT tarafından bir hafta boyunca farklı ağırlık ve yol şartlarında testlere tabi tutulacak.

İETT, TEMSA'nın elektrikli otobüsü Avenue Electron'u test ediyor Tam Boyutta Gör

İETT, 2022 bütçesine koyduğu 100 elektrikli araç alımı için TEMSA’nın Avenue Electron modelini test etmeye başladı. Türk mühendisler tarafından Adana’da geliştirilen ve 400 kilometre menzile sahip olan elektrikli otobüs Avenue Electron modeli için İstanbul’daki İkitelli İETT garajında bir test etkinliği gerçekleştirildi.

Sabancı Holding ve Skoda Transportation’ı da bünyesinde bulunduran PPF Group ortaklığıyla faaliyetlerine devam eden TEMSA, İstanbul’a hem çevresel hem de ekonomik olarak önemli bir katkıda bulunmayı hedefliyor. İstanbul'daki toplu ulaşım için test edilen Avenue Electron, 250 kW güç ve 2500 Nm tork üreten elektrik motoruna sahip.

Elektrikli otobüsün tavanına yerleştirilen batarya paketinin kapasitesi 240, 300 ve 360 kWsa olarak değişiyor. CCS Tip 2 şarj sistemi ile 150 kW hızlı şarj sonucu bataryalar 3 saatte doldurulabiliyor. 90 kW şarj söz konusu olduğunda ise bu süre 4,5 saate çıkıyor. 12 metre uzunluğa sahip otobüsün koltuk sayısı da 31 ila 35 arasında değişiyor.

TEMSA’nın yüzde 100 elektrikli aracı olan Avenue Electron, bir hafta boyunca üzerine konulan ağırlıklarla birlikte İstanbul’da test edilecek. Test ve teknik şartname süreci tamamlandıktan sonra elektrikli araç alımı için ihale süreci başlatılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim