Anlık Bildirim

İkinci el araç satışına "T.C. Kimlik No ve ekspertiz" düzenlemesi gelebilir

İMAS Başkanı Hayrettin Ertemel, internetten araç satarken T.C. kimlik no, ruhsat ve ekspertiz bilgisinin de girilmesi gerektiğini, bunun için gerekli başvuruları yaptıklarını dile getirdi.

İkinci el araç satışına 'T.C. Kimlik No ve ekspertiz' düzenlemesi gelebilir

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, fiyatların son bir yılda yüzde 70 civarında artış gösterdiği ikinci el araç pazarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İlk olarak ikinci el araç fiyatlarındaki artışa dikkat çeken Ertemel, “Bu normal ve sağlıklı bir artış değil. İnternet üzerinden yapılan satışları incelediğiniz zaman bunların yüzde 63'ü bireysel satış. 5 ve üzeri ilan veren kişi sayısı da şu anda yaklaşık 200 bin. Satıcı şahıs ama 500 üzeri satış yapıyor. Esasında otomobil alıp satıyor ama ne bir vergi levhası var ne bir dükkanı var. Burada devletimiz, maliye zarar görüyor. Ayrıca, suistimallerden dolayı tüketiciler mağdur oluyor.” şeklinde konuştu.

"Yeni düzenleme için başvuruda bulunduk"

Ertemel, internetten araç satışlarına ilişkin yapılacağı öne sürülen yeni düzenlemelere yönelik açıklamalarda da bulundu. Yılda 3,5 milyon aracın kayıt dışı satıldığını belirten Ertemel, internet sitesi üzerinden satılık araç ilanı veren kişilerden T.C. kimlik numarası, ruhsat ve ekspertiz raporu gibi bilgilerin de istenmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu konuda ilgili bakanlıklara başvuruda bulunduklarını, birkaç ay içinde olumlu dönüş almayı beklediklerini de sözlerine ekledi.

"Fiyat artışları yıl ortasına doğru yavaşlar"

Hayrettin Ertemel, 2020 yılının mart ve nisan aylarında sıfır araç siparişlerinin gelmeye başlayacağını ve biraz da fiyatların makul seviyeye gelmesiyle ikinci elde fiyat artışlarının yavaşlayacağını söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6118 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ikinci el araç, ikinci el otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim